aan tafel opgeschept rucola-stamppot

Zomers rucola-stamppotje

In de zomer denk ik niet meteen aan stamppot eten, maar met het weer van de laatste dagen is dit het perfecte recept voor stamppot met een zomerse smaak. Het is namelijk een rucola-stamppot van zoete aardappel en rucola met geitenkaas, zongedroogde tomaatjes en pijnboompitten.
IMG_5065

Zo maak je deze rucola-stamppot

Het recept is natuurlijk niet moeilijk rucola-stamppot. Schil de zoete aardappel en snijd deze in kleine stukjes. Breng dit aan de kook met een snufje zout. Door het al in kleine stukjes te snijden is het sneller gaar en ook makkelijker te stampen.

IMG_5066

Normaal is zoete aardappel een beetje oranje van kleur, maar als ik het bij de AH koop, hebben ze eigenlijk altijd dezelfde kleur als gewone aardappels. Waarschijnlijk komt het doordat ik altijd een joekel van een aardappel kies (vind ik minder gedoe met schillen) dat de kleur zo bleek is.

Was de rucola en halveer deze, zodat het straks wat makkelijker eet. Snijd de geitenkaas in blokjes en snijd ook de zongedroogde tomaatjes in kleine stukjes. Rooster de pijnboompitten kort, zodat ze een beetje verkleuren, maar niet zwart worden.

IMG_5067

Giet de zoete aardappelblokjes af als ze gaar zijn en stamp ze fijn. Voeg er eventueel een scheutje melk of crème fraîche aan toe om het wat smeuïger te maken. Roer de rucola, tomaatjes en geitenkaas er doorheen. Na het opscheppen kun je de rucola-stamppot versieren met de geroosterde pijnboompitjes.

IMG_5069

Rookworst vind ik er niet bij passen, maar als je er perse vlees bij wil, dan kun je er nog wat uitgebakken spekjes aan toevoegen. Eet smakelijk!

 

4 gedachten over “Zomers rucola-stamppotje”

  1. Oh, lijkt me lekker, terwijl ik helemaal niet van de stamppotten ben. Dacht altijd dat ik stamppot in zijn algemeenheid niet lekker vond, maar dit soort receptjes spreken me best aan!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.