koffielikeurtje maken

Zelf een koffielikeur maken

In de winter is het wel lekker om een koffielikeur te drinken. Past perfect bij het afsluiten van een etentje als je na het toetje nog wat natafelt met een kopje koffie.  Wat is dan nog leuker om je eigen likeurtje te kunnen serveren?

Misschien is het ook een leuk idee om dit als cadeautje te geven met de feestdagen. Dit recept voor een koffielikeur moet minstens anderhalve maand trekken, dus begin op tijd met het maken!

 

koffielikeurtje maken

Ingrediënten koffielikeur

  • 1 l jenever
  • 250 gram rietsuiker
  • 200 koffiebonen
  • 3 vanillestokjes

Zo maak je je eigen koffielikeur

Maak 2 liter flessen schoon door ze even uit te koken en daarna goed af te drogen. Vul ze beide voor de helft met jenever. Voeg er per fles 125 gram rietsuiker en ongeveer 100 koffiebonen aan toe. Snijd de vanillestokjes door de lengte, zodat het merg zich kan mengen in de alcohol, en verdeel de stokjes over de flessen. Sluit de fles goed af en dan begint het wachten.

 

koffielikeurtje maken

 

Zorg ervoor dat je de flessen iedere dag even schudt. In het begin merk je voor al het verschil aan dat de suiker steeds een beetje meer oplost. Maar ook de koffiebonen en vanille blijven smaak afgeven door het schudden en zo versterkt het de smaak.

Op de foto hierboven kun je goed het verschil zien. De linkerfles staat pas 1 dag te trekken en de suiker is nog niet helemaal opgelost. De rechter fles staat al veel langer en daarvan is de kleur veel donkerder.

 

Heb jij al eens zelf een koffielikeurtje gemaakt?

 

2 gedachten over “Zelf een koffielikeur maken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.