zeeman poef

Tweekleurige Zeeman poef gehaakt

Speciaal omdat de Zeeman 50 jaar bestaat hebben ze een handwerkboek uitgebracht. Samen met Barbara Löhnen en Marieke Voorsluijs van Club Geluk hebben ze 16 verschillende haak- en breipatronen opgeschreven. Het patroon van de tweekleurige gehaakte Zeeman poef  heb ik uitgeprobeerd.

Haak en breiboek Zeeman

Het boek

In het boek vind je meerdere kledingstukken zoals een Ibiza top, mutsen en een sjaal, een babypakje, een omslagdoek en een boxershort. Ook staan er verschillende woon accessoires in, zoals een stoere woondeken, kussens, pannenlappen en een primula.

Achterin het boek staat duidelijke uitleg en per patroon is het niveau en tijd aangegeven, zodat het ook voor de beginnende haker of breier goed te doen is. Uiteraard zijn alle patronen gemaakt met Zeeman garens.

Tweekleurige gehaakte Zeeman poef

Er staan dus veel verschillende leuke projecten in, maar eigenlijk heb ik het boek gekocht voor de tweekleurige gehaakte poef. Deze kun je op de voorkant al zien. Die is gemaakt met Marl in grijs en roze, maar ik heb gekozen voor de blauwe Marl en witte Julia garens. Het aantal bollen dat je van beide kleuren nodig hebt, is duidelijk aangegeven.

zeeman poef begin    zeeman poef bovenaf

De vulling voor de poef is een opblaasbare poef (in het zwart en doorzichtig) is ook te koop bij de Zeeman. Hierboven zie je het passen halverwege al even. Het patroon is uitgebreid uitgeschreven en ter verduidelijking staan er ook patroon tekeningen bij.

Aangezien ik normaal met een haaknaald 3,5 haak, was het een openbaring hoe snel je resultaat krijgt met haaknaald 8. In totaal heb ik er ongeveer 4 avondjes over gedaan om deze poef helemaal te maken.

zeeman poef blauw wit     zeeman poef wit blauw

Kleine verbeteringen

In het witte gedeelte, net onder de rand, zie je toch wel wat gaatjes. Waarschijnlijk als je dat ook met Marl maakt, zoals in het patroon staat, is het wel helemaal dicht.

De rand tussen de boven- en zijkant vind ik het mooist geworden in het wit. Het is daar veel duidelijker te zien. Bij het blauwe heb ik alleen in de achterste lus gehaakt en daardoor zie je een klein randje. In het wit heb ik beide delen aan elkaar gezet en is het de naad duidelijker zichtbaar geworden. Een volgende keer zou ik aan beide kanten die naad op die manier maken.

Het enige wat aan het boek ontbreekt is de prijs om de creaties te maken. Natuurlijk is het lastig aan te geven: moet je de haaknaald die je er voor nodig hebt ook bij rekenen of geldt alleen de garens en bij voorbeeld de opblaaspoef. Bovendien kan de prijs in de loop van de tijd veranderen. Maar een klein (boodschappen)lijstje met de totaal prijs, zou een leuke toevoeging aan het boek geweest zijn.

zeeman poef

Het resultaat

Ik vind de gehaakte Zeeman poef een erg leuk patroon om te maken. Hij staat mooi in de woonkamer.

Ik kan iedereen aanraden het boek te kopen en het is ook leuk om cadeau te geven. Het boek kost €3,99 en is net als de opblaasbare vulling en de garens te koop bij de Zeeman.

 

#40dagenbloggen

Mocht je ook al iets uit het boek gemaakt hebben, laat dan de link achter in de reacties, want ik ben erg benieuwd naar jullie creaties! Heb jij dit boek al gezien? 

 

25 gedachten over “Tweekleurige Zeeman poef gehaakt”

  1. Geen idee of ze het overal in het assortiment hebben, maar dat lijkt me toch wel. Een 50-jarig bestaan vier je toch overal!

 1. Wat leuk, ik heb hem toevallig in mijn handen gehad vanmiddag maar niet gekocht. Misschien toch maar even voor terug als ik dit zo zie….

 2. Ik heb het boek kado gegeven aan mijn 71-jarige tante met tijd en brei- en haakcapaciteiten. Maar dat is al weer een flink aantal weken geleden ;-( Je poef is prachtig! Ik vind de plantjes in het boek ook erg leuk.
  Ageeth Mooij onlangs geplaatst…firstMy Profile

 3. Erg leuk geworden die poef. Ik heb ook alles in huis gehaald om hem te maken in mijn vakantie. Alleen een vraagje, loopt de poef niet erg snel leeg, en is er ook een opening om hem eventueel voller te blazen?

  Groetjes M Bisschop.

  1. De poef staat hier nu al een aantal maanden en we hebben hem tot nu toe 1x opnieuw opgeblazen. Er zit in het patroon geen opening, maar door het ruitpatroon aan de zijkant valt het eigenlijk helemaal niet op als je het opblaastuitje uit laat steken.

   1. Hoi Sophie! Ik ben ook bezig met de poef te haken. Ik krijg alleen de dubbele stokjes en het patroon niet voor elkaar. Snap er niks van. ….kan jij mij helpen?

    1. Hoi Monique! Een dubbelstokje maak je hetzelfde als een gewoon stokje, maar dan nog met een extra keer omslaan en in totaal 3 keer doorhalen. Het is zo wat lastig uit te leggen, maar waarschijnlijk zal dit filmpje van Club Geluk die het patroon van de poef gemaakt hebben je beter helpen: https://www.youtube.com/watch?v=QjCUoPcOrbQ
     Veel succes met de poef!
     Groetjes,Sophie

 4. Hoi Sophie
  Wat is hij mooi geworden!
  Ik ben ook begonnen maar hoe gaat het begin van het rondje?
  Gelijk vaste haken zonder beginlosse?
  Of wel eerst 1 of 2 losse haken in het begin van elke toer ?

  1. Hoi Anja,

   Het is een beetje wat je zelf het fijnst vindt. Ik vind het te veel gedoe om ieder rondje netjes af te sluiten en dan weer een nieuwe te beginnen met beginlossen, dus heb gewoon door gehaakt. Het nadeel hiervan is dat je een wat minder nette overgang hebt bij de ronde met de rand (van de bovenkant naar de zijkant) en bij de kleurwissel. Uiteindelijk zijn de steken en het patroon grof genoeg dat dit nauwelijks opvalt. Hetzelfde geldt voor het begin rondje.
   Veel succes met de poef!

   Groetjes,
   Sophie

 5. Hallo
  Het haakboek is niet meer te verkrijgen in de zeeman , ik zou graag het patroon hebben van die poef . Kun je mij dit sturen?
  groetjes Veerle

 6. Goedenmiddag, ik heb 5 winkels bezocht maar er was GEEN haakboek.
  Kunt u mij vertellen hoe ik aan dit boek kan komen, ik wil zo graag de poef maken.
  Met vriendelijke groet Greetje Nagel

 7. hallo
  ik vind de poef supermooi maar dacht terwijl ik bezig was oei waar zal ik deze gebruiken heb ik besloten er een tas van te maken en heb er zeker veel succes mee !
  groetjes
  Martine

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.