Wat ons niet zal doden cover david lagercrantz

Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz – Millennium 4

Een deel 4 dat volgt op een trilogie en dan ook nog eens van een andere schrijver is. Ik moet eerlijk zeggen dat ik er toch een beetje sceptisch tegenover Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz stond… Maar al snel was ik helemaal om en zat ik midden in dit nieuwe avontuur van Mikael en Lisbeth.

Wat ons niet zal doden begint een poosje na het laatste grote succes van Mikael Blomkvist bij het beroemde en beruchte tijdschrift Millennium. Het gaat wat minder goed met het tijdschrift, er zijn nieuwe eigenaren en er komt steeds meer kritiek dat Mikael zijn beste tijd wel gehad heeft. Wanneer hij midden in de nacht een telefoontje krijgt van professor Frans Balder, expert op het gebied van kunstmatige intelligentie, hoopt hij een mooie nieuwe scoop te krijgen over de Amerikaanse inlichtingendiensten. Hij is net weer terug gekomen naar Zweden om meer tijd door te brengen met zijn autistische zoontje August, die niet de zorg krijgt die hij nodig heeft bij zijn moeder en stiefvader. Maar ook omdat hij zich niet veilig voelt.

Lees alle reviews over Wat ons niet zal doden – Millennium 4

Op het moment dat Mikael hem zou gaan interviewen wordt de woning van Frans overvallen en wordt hij vermoord. De enige getuige is August, maar hij kan niet praten. Wel blijkt hij een gave te hebben om super realistische situaties na te kunnen tekenen en is daarom in groot gevaar. Lisbeth weet meer details van Frans z’n geheime informatie en probeert met alles wat ze kan August te beschermen. En August blijkt met zijn savant-gave niet alleen goed te kunnen tekenen, maar ook weet hij Lisbeth te helpen met een andere gave.

Heb Wat ons niet zal doden met veel plezier gelezen en ik kon het boek, na een wat traag begin, lastig wegleggen. Mikael is nog steeds de Mikael zoals we hem al kenden, al vond ik hem meer op de Zweedse filmversie lijken dan uit de eerdere boeken, en Lisbeth, tja, die is ook zoals ze altijd al was. De nog steeds even stoere en slimme computerhacker en in dit boek zijn we weer wat meer te weten gekomen over haar geschiedenis en familie. Veel oude bekende komen weer terug in het verhaal zoals Erika Berger, Jan Bublanski en Holger Palmgren. Als je de eerste 3 delen leuk vond, dan vind je dit verhaal ook geweldig om te lezen en kun je niet wachten op het volgende deel.

Dit artikel bevat affiliate links.
Door er op te klikken en een aankoop te doen, krijg ik er een percentage van.
Zo je steunt mijn blog, terwijl het voor jou niets extra kost.

 

One thought to “Wat ons niet zal doden van David Lagercrantz – Millennium 4”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.