Warme truien

Warmetruiendag

Vandaag is het voor de 10e keer Warme Truien Dag! Behalve dat je vandaag nog een keer je lekker je foute kersttrui kan gaan dragen, staat deze dag ook in het teken van energiebesparing.

Warme truien

1 graad verschil

Door een warme trui aan te trekken hoeft de verwarming minder hoog te staan. Als je de thermostaat 1 graad lager zet, wordt er 6% CO2 en energie bespaard. Dat kan je een besparing van €80 per jaar opleveren! Daar kun je dan toch mooi weer een nieuwe warme trui van kopen.

Als je dit bekijkt op landelijk niveau, dan kunnen we €3,6 miljoen aan stookkosten per dag besparen en als iedereen meedoet kunnen Vlieland, Terschelling en Schiermonnikoog een jaar lang van energie worden voorzien.

Warme truien

Energie besparen

Warme Truien Dag lijkt natuurlijk vooral gericht op de verwarming wat lager te zetten, maar er zijn ook heel veel andere makkelijke manieren om energie te besparen in huis en bij te dragen aan minder broeikasgas-uitstoot.

Wat denk je van wassen op een lagere temperatuur en buiten laten drogen in plaats van in de droger te gooien, wat korter douchen met een waterbesparende douchekop, stekkers uit het stopcontact halen als je het apparaat niet gebruikt en lichten uitdoen als je niet in die ruimte bent. Het klinkt zo simpel. En dat is het ook 😉

En dit geldt niet alleen voor thuis, maar ook op je werk kun je natuurlijk energie besparen. Laten we (in ieder geval voor vandaag) allemaal casual Friday invoeren met lekkere warme truien!

En ik zie net dat het vandaag ook Nutella dag is, dus maak er helemaal een feestje van met dit lekkere recept voor een Nutella brood.

Heb jij vandaag een warme trui aangetrokken en de verwarming lager gezet?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.