ombre naked roze drip cake laagjes taart rood fruit witte chocolade

Verjaardagstaart recept: roze ombre drip cake!

Op Youtube kan ik me echt uren vermaken met naar filmpjes van taarten, gebakjes en koekjes te kijken. Ook op Instagram vind ik @doughmestichousewife @ivenoven @unbirthdaybakery en @jennaraecakes geweldig om te volgen. En dan vooral het versieren van taartjes en koekjes  vind ik zo mooi en vaak over de top. Het ziet er bij hun altijd zo makkelijk uit. Zo’n soort taart wilde ik zelf ook wel eens maken!

Ik zat nog te twijfelen over een regenboog taart of deze, maar uiteindelijk is het dus een roze ombre drip cake geworden. Of eigenlijk zelfs 2: een lage, brede “naked” taart en de hoge, smalle is afgesmeerd met botercrème! Het verschil zit in de hoogte en breedte, maar het volume van beide taarten is hetzelfde. Voor beide kun je hetzelfde recept volgen, maar er is wel een verschil in de hoeveelheid botercrème die je nodig hebt.

ombre naked roze drip cake laagjes taart rood fruit witte chocolade

Roze ombre drip cake recept

Roze ombre cake

Voor 2 lagen heb je de volgende ingrediënten nodig:

  • 250 gram roomboter
  • 200 gram suiker
  • 3 eieren
  • vanille extract
  • 250 gram zelfrijzend bakmeel
  • roze kleurstof

Om 4 lagen te maken, kun je de hoeveelheden verdubbelen, maar het is makkelijker om het in 2 keer te maken, want je wilt het na het mixen, snel in de oven kunnen zetten.

Zo maak je de roze ombre cake

Klop de boter en suiker 5 minuten op hoge snelheid, totdat die helemaal wit en super luchtig is. Meng 1 voor 1 de eieren erdoor. Voeg de volgende pas toe als de vorige volledig opgenomen is. Breng het op smaak met kleurloze vanille extract. Zeef het bakmeel en roer dat er rustig doorheen, want je wilt de luchtigheid natuurlijk niet kwijt raken.

Voor laag 1 en 2 voeg 1 eenheid kleurstof toe en meng het tot een egaal geheel. Schep de helft van het beslag in een ingevette taartvorm. Voeg daarna nog 1 eenheid kleurstof aan het overgebleven beslag toe. Als dit ook goed gemengd is, schep je dit in een andere ingevette taartvorm van dezelfde grootte.

Voor laag 3 en 4, begin je met 2 eenheden en voeg je daarna nog 1 eenheid aan de laatste helft van het beslag toe. Zo krijg je een mooie overgang tussen de verschillende lagen.

Een eenheid kan van alles zijn: heb je vloeibare kleurstof, dan is het misschien 3 druppels, maar bij een pasta meet je het weer op een andere manier. Ook kan de sterkte van de kleurstof nog al verschillen tussen de merken. Het is belangrijk dat je voor jezelf weet hoeveel je gebruikt en dat de verhoudingen tussen de lagen kloppen, zodat je mooie overgangen krijgt.

Bak de lagen in 25 minuten op 180 °C gaar in een voorverwarmde oven. Als je er met een prikker in steek en die komt er schoon uit, dan is de taart gaar.

ombre roze drip cake laagjes taart

 

Taart opbouwen en versieren

Maak de botercrème. Ik heb de dubbele hoeveelheid dit recept van Laura’s Bakkery gemaakt en dat was genoeg voor 1 helemaal afgestreken taart en 1 met alleen botercrème tussen de lagen, maar niet buiten om. Helaas heb ik de crème niet helemaal glad gekregen, ondanks het zeven.

Snijd de bovenkant van de cake lagen recht af. Zo wordt de stapel netter en gaat die niet van elkaar afglijden. Dan komen de kleuren van de cake ook echt mooi naar voren.

roze cake laagjes taart   roze cake laagjes taart botercreme

 

Besmeer de bovenkant met botercrème. Eerst een dun laagje op de kruimels en daarna een dikke laag die netjes wit wordt.

 

roze drip cake laagjes taart stapelen   roze drip cake laagjes taart stapelen

 

Bouw zo de taart laag voor laag op. De bovenste laag zet je er op de kop op om een strakke bovenkant te krijgen.

 

roze drip cake laagjes taart stapelen   roze drip cake laagjes taart stapelen botercreme

 

Doe ook om de buitenkant een dun laagje botercrème waar de kruimels in komen te zitten. Doe er daarna een dikke laag omheen en plaats de taart in de koelkast. Dit hoeft nog niet netjes te zijn. Na een half uur koelen maak je de buitenkant mooi strak met een warm, maar droog paletmes.

 

roze drip cake laagjes taart chocolade kleuren smelten   roze drip cake laagjes taart

 

Kleur de slagroom met kleurstof en verwarm die au bain marie. Smelt de witte chocolade hierin. De verhouding is 2,5-3 keer zo veel witte chocolade als slagroom. Let op dat er geen water in je mengsel komt, want daar kan witte chocolade niet goed tegen.

Schep het over in een spuitzak en laat het een beetje afkoelen, tot het een dikte heeft waarmee je fijn kunt werken. Spuit de druipers op de koude taart en bedek ook de hele bovenkant met het chocolade-slagroom mengsel.

Als je dat fijner vindt, kun je ook de drips maken door het mengsel met een lepeltje te scheppen. Op die manier zit er overal ongeveer even veel op en krijg je gelijke druipers.

 

ombre roze drip cake laagjes taart rood fruit witte chocolade   ombre roze drip cake laagjes taart

 

Versier de bovenkant van de taart met aardbeien, blauwe bessen en frambozen. Verder heb ik er stokjes witte chocolade en snippers van witte chocolade aan toegevoegd. Die laatste maak je door de witte chocolade in de koelkast te koelen en daarna met een kaasschaaf of dunschiller er mooie krullen of snippers af te halen.

 

roze naked cake laagjes taart stapelen   roze naked drip cake laagjes taart

De andere taart heb ik op eenzelfde manier gemaakt. Tussen de laagjes heb ik de bovenkanten eerst afgesmeerd met wat verwarmde en met water verdunde frambozenjam. De botercrème zit alleen tussen de lagen en niet buitenom.

ombre naked roze drip cake laagjes taart rood fruit witte chocolade   ombre naked roze drip cake laagjes taart rood fruit witte chocolade

Laat de taart nog even opstijven in de koelkast voor het serveren.

Bij het zien van de taarten konden een aantal collega’s niet geloven dat ik ze zelf had gemaakt. Het aansnijden levert gegarandeerd verraste reacties op!

Wat voor soort taart staat op jouw verlanglijstje?

 

7 gedachten over “Verjaardagstaart recept: roze ombre drip cake!”

  1. Die zien er zo lekker uit. Ik weet niet of het mij zou lukken om te maken.

    Ik wil graag zo eens een dessert maken zoals in MasterChef Australië.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.