Valentijnscake hartjes chocolade

Valentijnsdag verrassingscake

Niet heel origineel, maar zo’n verrassingscake blijft leuk om te maken. Eerder maakte ik al een kerstvariant met een kerstboom en een gingerbreadmannetje erin. Nu een Valentijnscake van chocolade cake met hartjes erin!

Roze vanille cake

Maak het beslag voor een vanille cake met 150 gram boter, 150 gram kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren en 150 gram bloem. Voeg hier veel roze of rode kleurstof aan toe! Bak de cake in 45 minuten gaar op 170 ºC.

Valentijnscake roze binnenkant

Hartjes uitsteken

Laat de cake afkoelen en snijd deze in dikke plakken. Steek er met een hartjesvormje roze hartjes uit. Het wordt een beetje een zooitje van alle randjes cake, maar die zijn ook heel lekker. Dus proef deze lekker voor als de chocolade cake in de oven staat.

Valentijnscake restjes

Chocolade cake

Maak het beslag voor een chocolade cake met 150 gram boter, 150 gram kristalsuiker, 1 zakje vanillesuiker, 3 eieren, 140 gram bloem en 25 gram cacaopoeder. Voeg er eventueel nog extra stukjes pure chocolade aan toe.

Verrassingshartjes erin

Bedek de bodem en zijkant van de vorm met chocolade beslag en zet de hartjes hierin netjes achter elkaar op een rijtje tot ze klem staan van tussen beide kanten van het cakeblik. Zorg dat er voldoende beslag tussen de hartjes in komt. De rest van het beslag giet je er overheen.

Bak de cake in 45 min gaar op 170 ºC.

Valentijnscake buitenkant

Valentijnsdag verrassingscake

Liefde gaat door de maag 😉 Laat de cake afkoelen voor je hem aansnijdt en verras je lover. Of je beste vriendin, je buurvrouw of je collega’s. De cake is groot genoeg om uit te delen en heel veel mensen gelukkig te maken. Geniet samen van deze Valentijnscake!

Valentijnscake binnenkant hartjes chocolade

Fijne Valentijnsdag!

 

3 gedachten over “Valentijnsdag verrassingscake”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.