boom geplant 22 jaar later

Uit logeren, 22 jaar geleden

Zo’n 22 jaar geleden was ik het eerste weekend van november bij mijn tante en oom aan het logeren en plantte ik een boom bij hun in de tuin. Dat lijkt misschien een beetje raar dat ik dat nog zo precies weet, maar dankzij een geheugensteuntje kwam ik daar achter. Mijn oom stuurde me namelijk deze foto’s:

boom geplant bordje erbij   boom geplant bordje timmeren

Om heel eerlijk te zijn, kan ik het me niet meer herinneren. Het lijkt me ook sterk dat ik daar als 6-jarige dat gat gegraven heb en die boom erin heb getild, maar ik zal vast wel een beetje geholpen hebben. Ook mijn oom en tante wisten het niet meer dat we toen die boom geplant hadden tot ze deze foto’s op zolder vonden. Op het bordje dat ik de grond in sla bij de boom staat het echt:

Deze boom is op 6 november 1993 geplant door Sophie

Wat ik me nog wel herinner is dat het altijd een groot feest was als ik bij mijn tante en oom ging logeren. In een logeerboekje werd bijgehouden wat we dan deden: ‘s ochtends Telekids kijken in bed, op visite bij familie, naar het circus gaan, op de fiets naar de zee, spelen met de kat en uit eten bij de pannenkoekenboot. Ik vond het super leuk om met van alles helpen: in de keuken, met boodschappen doen en in de tuin met een boom planten.

Let verder ook even op die heerlijke nineties kleding: Witte broek, rubberlaarzen aan, haarband in en een lekker gekleurde jas met daaronder waarschijnlijk een door Oma gebreide trui.

En zo is de boom nu, 22 jaar later:

boom geplant 22 jaar gegroeid

Ik heb het nog even nagevraagd of het die op de voorgrond met de gele bladeren is, of die hele grote op de achtergrond met het vogelhuisje eraan, want ik kon het me niet voorstellen gezien het dunne stammetje op de foto. Maar de boom is echt uitgegroeid tot die hele grote!

En ondanks dat ik het bordje zo zorgvuldig in de grond heb getimmerd, heeft dat de afgelopen 22 jaar helaas niet overleefd. De boom is nu zo groot dat het er in gekerfd kon worden. Dus nu is het voor altijd vereeuwigd!

boom geplant 22 jaar later

 

4 thoughts to “Uit logeren, 22 jaar geleden”

  1. Zo leuk! Mijn grootouders hadden bij de geboorte van de drie oudste zonen telkens een boom geplant. Die van mijn vader was, hoewel hij niet de jongstevan de drie is, de kleinste boom. Maar in het echte leven is hij ook de kleinste van de drie, dus dat klopt wel. Imposant, he, hoe groot zo’n boom wordt!
    gerhilde maakt onlangs geplaatst…3!My Profile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.