Tikkie

Tip: Makkelijk betalen met de Tikkie app

Ik zal eerlijk bekennen, ik ben zo iemand die nooit cash geld in haar portemonnee heeft. En meestal is dat geen probleem. Bij de meeste winkels stellen ze het juist op prijs als je pint. Zelfs op de markt is het bij een aantal kramen gewoon mogelijk om te pinnen. Het is alleen heel onhandig in restaurants als je met een groep gaat eten… Ook als je er nog wel van te voren aan gedacht hebt om wat geld op te nemen, dan zijn er vaak alleen briefjes van €20 beschikbaar. En met het delen van de rekening is dat dus niet handig… Tot ik onlangs via een vriend kennis maakte met de Tikkie app.

Voordelen van Tikkie

Zowel de app als het gebruik van Tikkie zijn gratis en worden er geen transactiekosten berekend. Je hebt dus het gemak van een berichtje sturen via WhatsApp gecombineerd met de veiligheid van betalen via iDEAL en je eigen bank. De ontvanger(s) hoeven de Tikkie app niet te hebben. Je kan het ook in een groep gebruiken, maar moet dan wel zelf berekenen hoeveel je van wie krijgt.

Mocht iemand toch cash bij zich hebben of het al op een andere manier heeft betaald, dat kun je het betaalverzoek ook zo weer intrekken. De link die verzonden wordt, is 2 weken geldig. Verder krijg je een bevestiging als er betaald is en kan in de app makkelijk zien wie nog niet betaald heeft. Ook een herinnering is makkelijk te sturen.

Tikkie

 

Nadelen van Tikkie

Ondanks dat de app ontwikkeld is door de ABN AMRO, kun je het ook gebruiken als je bij een andere bank zit. Het enige nadeel is dat je dan het geld pas de volgende werkdag ontvangt, want het loopt via een tussenrekening van de ABN AMRO. Dus als het gaat om een snelle betaling op vrijdag, dan is het minder geschikt als een van beide bij een andere bank zit. Ook kun je het alleen gebruiken met Nederlandse betaalrekeningen en heb je er een Apple of Android smartphone of tablet voor nodig met WhatsApp.

Tikkie

 

Vergelijkbare apps

Sjaak rekent uit wie hoeveel schuldig is en wie aan wie in de groep moet betalen. Ideaal voor in een studentenhuis waar gezamelijke boodschappen gedaan worden. Maar ook als er cadeautjes gekocht worden voor verjaardagen of de feestdagen of als je met vrienden op reis gaat. Eigenlijk is het een soort Wie betaald wat. Maar dan met de optie om ook automatisch de anderen te herinneren dat ze je nog moeten betalen en dat gaat via het mobiele bankieren van je eigen bank.

Met Twyp kun je geld overmaken naar personen uit je contactenlijst van je mobiele telefoon. Twyp staat voor de the way you pay . Ten opzichte van Tikkie heeft het het voordeel dat het geld meteen overgemaakt wordt naar de rekening van de ontvanger. Het grote nadeel is dat beide een Twyp-account moeten hebben.

 

Maak jij gebruik van een van deze apps of heb je een andere die je aanraadt?

2 gedachten over “Tip: Makkelijk betalen met de Tikkie app”

  1. Ik had nog nooit van deze Apps gehoord, ze lijken me allemaal wel handig ! Ik doe zelf ook het meeste via pin, maar heb voor nood altijd een biljet van € 20,- in mijn portomonnee zitten. Het komt toch best wel eens voor dat de pin het niet doet, of dat er geen pinmogelijkheid is.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.