kaartspelletjes

Tip: De leukste kaartspelletjes voor 2 personen

Ik vind het super leuk om spelletjes te spelen. Ik ben wel redelijk fanatiek als ik een spelletje speel en vind het echt jammer als ik verlies. Bij mij geen Olympische gedachte, het gaat gewoon om het winnen. Gelukkig heb ik een vriendje die het ook leuk vindt om spelletjes te spelen, dus dat doen we dan ook regelmatig. In het begin toen we net samen waren, hadden we vooral spelletjes die ook geschikt zijn om met 3 of meer spelers te spelen. Gelukkig hebben we ook een groot aantal spelletjes ontdekt voor 2 personen.

Met een gewoon pak kaarten zijn er voldoende kaartspelletjes te bedenken, maar toch vind ik andere kaartspelletjes leuker. Bij dobbel gaat het meestal om geluk, bij kaartspelletjes heb ik het idee dat bluf meestal een grotere rol speelt. Ook liet ik je al een aantal van mijn favoriete dobbelspelletjes en bordspelletjes zien. Hieronder vind je een paar van mijn favoriete kaartspelletjes die leuk zijn om met z’n tweeën te spelen.

Kolonisten van Catan kaartspel

Een van mijn favoriete spelletjes is Kolonisten van Catan, maar dat kun je niet met zijn tweeën spelen. Naast het dobbelspel, kun je ook dit kaartspel wel met 2 personen spelen. In de beginsituatie ligt er al een klein stukje weg en zijn er 2 dorpen. Verder dobbel je om de verschillende grondstoffen. Met de actiekaarten kun je de ander aanvallen of inwisselen bij de bank. Met uitbreidingskaarten bouw je behalve straten, dorpen en steden, maar ook ridders en speciale gebouwen. Als afsluiting van je beurt trek je 1 nieuwe kaart of koop je een kaart met je grondstoffen. Heb je als eerste 12 punten, dan win je.

 


Dit artikel bevat affiliate links.
Door er op te klikken en een aankoop te doen, krijg ik er een percentage van.
Zo je steunt mijn blog, terwijl het voor jou niets extra kost.

Saboteurs: Het duel

Voor de gewone variant van Saboteurs heb je 3 of meer personen nodig, maar bij Het Duel kun je het met z’n tweeën spelen. De vraag is alleen speel je met elkaar of tegen elkaar? Je kan samen de weg naar de goudstukken maken, maar elkaar ook dwarsbomen met trollen, deuren en andere sabotagekaarten. In dit spel draait het allemaal om timing, want maak je het de ander al te vroeg in het spel lastig, dan kan die de problemen nog oplossen. Maar als je te laat begint met de ander tegen te werken, zit je misschien zelf al in de problemen…

 

Graantje de voorste

Op de tafel liggen verschillende soorten (kleuren) vogels. Die hebben allemaal een aantal graantjes in hun hok liggen. Per beurt kiezen de speler een kaart om de graantjes te pakken te krijgen. De speler met het hoogste aantal punten krijgt alle graantjes. Tenzij er een vos is, want dan eet die de vogels op, maar lust geen graantjes. Alleen schijtlijsters leveren de vossen negatieve punten op en kunnen ook een graantje meepikken als er meerdere vogels in 1 hok zijn. Wie uiteindelijk de meeste graantjes en vogels heeft opgegeten, is de winnaar.

Lees alle reviews over Graantje De Voorste

Helaas is dit spel niet meer nieuw te verkrijgen.

Set

Op zoek naar een spelletjes dat je alleen, met z’n tweeën of met een groep kan spelen? Dan is Set echt iets voor jou. Op deze kaarten staan tekens met verschillende vormen, kleur, aantal en invulling. De regels zijn simpel: je zoekt naar een set van 3 kaarten met 4 eigenschappen, waarbij iedere eigenschap gelijk of verschillend moet zijn. Zodra je een set ziet, roep je “set”, wijs je de combinatie aan en krijg je de kaarten. Als alle kaarten op zijn en er geen nieuwe sets te maken zijn, is diegene met de hoogste stapel kaarten de winnaar.

De makkelijkste sets zijn te maken met wanneer de meeste eigenschappen gelijk zijn. Het lastigst is het zoeken naar een set met 4 verschillende eigenschappen.

 

Houd je niet zo van kaarten, dan vind je hier mijn favoriete dobbelspelletjes en bordspelletjes voor 2 personen.

Wat zijn jouw favoriete kaartspelletjes voor 2 personen?

 

4 gedachten over “Tip: De leukste kaartspelletjes voor 2 personen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.