Penoza bordspelletjes

Tip: De leukste bordspelletjes voor 2 personen

Ik vind het super leuk om spelletjes te spelen. Eerder liet ik je al een aantal van mijn favoriete kaart- en dobbelspelletjes zien. Zeker op reis zijn die handig mee te nemen. Maar thuis vind ik het ook wel leuk om een bordspel te spelen. Hieronder vind je een paar van mijn favoriete bordspelletjes die leuk zijn om met z’n tweeën te spelen.

Penoza bordspelletjes

Penoza

In dit spel gaat het om zoveel mogelijk geld wit te wassen. Door het verhandelen van witte pakketjes voor een wisselende marktwaarde krijg je geld, maar dit moet je witwassen voordat het mee telt om te winnen. Naast bekende personages uit Penoza als runners, witwassers, zijn er ook huurlingen. Die vervullen de rol van verzekeraar, boekhouder en huurmoordenaar.

Iedere ronde ontvang je nieuwe pakketjes en ga je dealen. Optioneel is het om pakketjes bij andere te rippen, je groep uit te breiden en natuurlijk geld wit te wassen. Er is ook een rechercheur in het spel die personeel kan blokkeren. Het is echt een tactisch spel om je geld handig te verdelen. Soms wat investeren, maar ook niet vergeten het wit te wassen en het anderen lastig te maken.

 

Overstag

Als je van zeilen houdt, zul je dit bordspel erg leuk vinden! Op een meer ga je een zeilwedstrijd varen met alles erop en er aan. Er is een startprocedure en je kan niet tegen de wind in zeilen. Verder moet je wijken voor verkeer in de vaargeul en heb je luwtes bij de eilanden. Gooi twee dezelfde getallen, dan moet je ook een kaartje pakken. Dit kan een gelukskaart zijn en dan gaat het je letterlijk voor de wind. Maar je kan ook een pechkaart trekken en dan krijg je bijvoorbeeld een klapgijp of breekt je roer af.

Overstag is een bordspel dat een aantal jaar geleden uitgegeven is door Sonnema. Het is dus niet meer in de winkel te koop, maar soms is er nog wel een tweedehands te vinden.

Overstag bordspelletjes

 

Oud Hollands Keezenspel

Als je van Mens Erger Je Niet en pesten houdt, dan is het Oud Hollands Keezenspel echt iets voor jou. Door de kaarten slim in te zetten, kun je de anderen volledig tegen spelen, waardoor ze weer terug bij af zijn of juist niet verder komen. Het doel is om uiteindelijk met alle 4 de pionnen precies in de hokjes van het thuishonk te komen. Als je het met 4 personen speelt, dan speel je in duo’s en help je elkaar.

 

 

 

Schaken

Op de basisschool heb ik leren schaken. In die tijd was de film Lang leve de Koningin ook een groot succes. Daarin leert een meisje schaken en komt het spel in een fantasiewereld tot leven. Op school was er zelfs speciale les om het schaken te leren.

De basisregels ken ik dus al een poosje, maar bij de afgelopen wintersport waren er een paar fanatieke schakers en sindsdien ben ik het ook weer gaan spelen. De meeste spelletje hebben hetzelfde verloop: Ik denk dat het wel lekker gaat, plots slaat dat helemaal om en blijkt er een grote val opgezet te zijn die ik helemaal gemist hebt. Het vooruitdenken is dus erg lastig, maar het is leuk om zo tactisch met het spel bezig te zijn.

Dit artikel bevat affiliate links.
Door er op te klikken en een aankoop te doen, krijg ik er een percentage van.
Zo je steunt mijn blog, terwijl het voor jou niets extra kost.

#40dagenbloggen

 

Houd je niet zo van bordspelen, dan vind je hier mijn favoriete kaartspelletjes en dobbelspelletjes voor 2 personen.

Wat is jouw favoriete bordspelletje?

 

4 gedachten over “Tip: De leukste bordspelletjes voor 2 personen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.