Buiten Beter app breed logo

Tip: Buiten Beter app

Ken je die ergernissen als je op straat loopt en iedere keer weer struikelt over die losliggende stoeptegels? Of die kapotte straatlantaarn? Of dat grofvuil dat naast de afvalcontainer is geplaatst? Of een fietswrak dat er al weken staat? Toch ga je meestal dan niet meteen de gemeente bellen, want vaak zie je dit soort dingen buiten kantooruren of heb je geen zin om lang in de wacht te staan voor je eindelijk naar de juiste afdeling doorverbonden bent.

IMG_5150

Melding maken met de Buiten Beter app

Met de Buiten Beter app kun je daar zo een melding van maken bij je gemeente in 4 simpele stappen:

  1. Je maakt een foto van het probleem
  2. Je voegt de locatie toe
  3. Je kiest de categorie waarin het probleem valt
  4. Je schrijft een kleine omschrijving van het probleem

En de eerste keer dat je dit doet zul je ook nog je NAW gegevens en telefoonnummer en emailadres in moeten vullen, maar dit is eenmalig, want daarna zijn deze gegevens opgeslagen. Als het nodig is kan de gemeente je om extra duidelijkheid vragen.

Het is echt super simpel! Op deze manier kan de gemeente snel ingrijpen en zorgen voor een schonere, veiligere en betere leefomgeving.

IMG_5151

Kleine verbeterpuntjes voor de Buiten Beter app

Wat dingen die misschien nog verder ontwikkeld moeten worden zijn dat je maar 1 foto kan toevoegen en die foto moet je met de Buiten Beter app maken. Je kan dus geen foto uit je bibliotheek gebruiken die je al eerder gemaakt hebt. Dit is omdat ze het koppelen aan de locatie waar je de melding maakt, maar wordt hopelijk in een volgende versie aangepakt.logo_top
Afhankelijk van de locatie van het probleem, zorgt de Buiten Beter app dat het wordt doorgegeven aan de juiste gemeente. Nog niet alle gemeentes geven ook terugkoppeling via de app, maar vanuit heel Nederland je de meldingen maken.

Download zelf de Buiten Beter app

Wil je de Buiten Beter app een keertje uitproberen, dan kun je hem hier downloaden voor allerlei verschillende soorten smartphones. Doorloop je alle stappen en doe eerst eens een proefmelding. Deze wordt niet doorgegeven aan de gemeente, maar zo krijg je wel een goed idee van hoe de app werkt.

 

 

One thought to “Tip: Buiten Beter app”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.