Tip: 5 redenen om de Vakantiebieb app te downloaden

 

Bijna 60 e-books die gratis beschikbaar zijn, dat klinkt toch te mooi om waar te zijn? Toch kan het echt deze zomer dankzij de VakantieBieb app. De e-books in de app worden beschikbaar gesteld door de Bibliotheek, maar is voor zowel leden als niet-leden van de Bibliotheek te gebruiken.Ā Als dit jaar de eerste keer is dat je de app gebruikt, dan moet je je even registreren en anders kun je je oude gegevens gebruiken. De app van de VakantieBieb kun je gratis downloaden en kan gebruikt worden op zowel je tablet en smartphone. Hieronder geef ik 5 redenen om de VakantieBieb app te downloaden.

1. Leuke en recente titels

Het eerste wat ik dacht was dat zullen dan vast van die oude boeken zijn, waar niemand interesse in heeft. Maar dit is zeker niet het geval! Er staan een aantal titels tussen die ik graag zou willen lezen. Een groot deel is pas een paar jaar oud, dus ondanks dat je misschien een paar al gelezen hebt, zit er vast ook wat nieuws voor je tussen.

2. Boeken voor jong en oud

De helft van de boeken is voor volwassenen en de andere helft is voor kinderen en jongeren. Hoewel eigenlijk de helft dus voor de jeugd is, lijkt een aantal daarvan mij ook wel erg leuk, zoals Duizend kilometer tussen jou en mij van Jennifer E. Smith en Wij leugenaars van E. Lockhart.

3. Veel variatie in genres

Naast dat er boeken in staan voor verschillende leeftijden, staan er ook veel verschillende genres in: informatief, sport, spanning, romans. Of je dus wat luchtigs zoekt voor op het strand of juist liever een thriller wilt, ze staan er allebei tussen. Het zijn dus niet alleen maar chicklits, maar ook boeken die mannen meer aan zullen spreken.

4. Van te voren te downloaden

Je bent niet afhankelijk van het wifi van je vakantie, want je kan ze van te voren al downloaden en op de boekenplank in de app zetten. Zo kun je ze overal lezen, ook onderweg wanneer het wifi misschien niet zo goed is. Aan de andere kant, roaming in de EU kost niets extra, dus je hebt de wifi niet eens nodig.

Vakantieboeken stapel

5. Minder gezeul met boeken

Het ligt er natuurlijk een beetje aan hoe vol je telefoon of tablet al staat, maar je kan als je wilt alle boeken downloaden en als je ze dan gelezen hebt eraf gooien en zo ruimte maken om foto’s te bewaren šŸ˜‰ Als ik bedenk hoeveel boeken ik andere jaren mee nam op vakantie, scheelt dit echt een hoop gesleep. Ook als je met het vliegtuig op vakantie gaat, krijg je dankzij de app van de VakantieBieb een hoop extra ruimte en gewicht dat je aan kleding mee kan nemen in je koffer. De boeken heb je immers al op je telefoon of tablet staan!

Minpuntje van VakantieBieb

Het enige nadeel dat ik kan bedenken is dat je de boeken voor 31 augustus uit moet hebben, want dan verdwijnen ze allemaal uit de Vakantiebieb app. Heb jij dus geen vakantie in de maanden juli of augustus, dan kun je de e-books niet meenemen op reis. Maar dan kun je wel thuis al een beetje het vakantiegevoel krijgen en lekker veel lezen!

De VakantieBieb wordt beschikbaar gesteld als de het zomercadeautje van de Bibliotheek.

Had jij al gehoord van de VakantieBieb app? Lees jij echte boeken of liever e-books op vakantie?

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.