mutsjes goedgemutste breicampagne poster

Terugblik op 2017

Hoewel het nieuwe jaar al weer een volle week van start is, wil ik toch nog even terug kijken op 2017. Er is zoveel gebeurd het afgelopen jaar en dat is leuk om nog een keer op een rijtje te zetten! Hieronder vind je de hoogtepunten zowel creatief op mijn blog als persoonlijk.

 

Gehaakt in 2017

Naast veel kraamcadeautjes (Baby baardmutsje, Nijntje voetenzak, hertjes deken, speenkoord met tijgertje), heb ik ook nog een poef (tweekleurige Zeeman poef) voor in ons huis gemaakt. Met name die poef is erg populair en wordt regelmatig door jullie opgezocht.

 

baby baard muts Joep  zeeman poef  Nijntje voetenzak compleet

hertje deken 

 

Gemaakt in 2017

Het afgelopen jaar ook weer een aantal zelfgemaakte cadeautjes gemaakt. Echt iets voor in de winter was de vogeltaart met verschillende kleuren laagjes. Voor Moederdag maakte ik theejurkjes. Voor aan de kraamcadeautjes maakte ik (was-/cadeau)labels en met de lavendel uit de tuin maakte ik een heerlijke scrub met zeezout.

 

Vogeltaart  theejurkje 4 kleuren  label wasvoorschrift krimpfolie  lavendel zeezout scrub zelfgemaakt

 

Goed gesmaakt in 2017

Het meest trots ben ik op de roze ombre drip cake die ik voor mijn verjaardag gemaakt heb. Die stond al lang op mijn lijstje op te maken en ik vind hem heel goed gelukt! Andere lekkere recepten die ik het afgelopen jaar gemaakt heb, waren de aardbeien cheesecake in een glaasje, de poke bowl die bijna net zo lekker was als we in Hawaii gegeten hebben, de Italiaanse crostata en een koffie likeur waarbij je wel wat geduld moet hebben.

 

ombre naked roze drip cake laagjes taart rood fruit witte chocolade  aardbeien cheesecake in een glaasje 

crostata italiaanse jamtaart  koffielikeurtje maken

 

Goedgemutst in 2017

Ook dit jaar veel verschillende mutsjes gemaakt voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Mijn favoriete mutsjes van het afgelopen zijn de eenhoorn, Instagram camera, de flamingo, het vosje en de taartjes. Door de Facebook groep “Goedgemutst breien en haken” heb ik ook gezien hoeveel anderen mijn haakpatronen maken. Dat is echt geweldig!

 

eenhoorn mutsje Goedgemutste Breicampagne  instagram camera mutsje Goedgemutste Breicampagne  flamingo

Vos mutsje Goedgemutste Breicampagne  gebakjes Petit Four Goedgemutste Breicampagne haken mutsje

 

Persoonlijke hoogtepunten in 2017

Naast veel creatieve dingen die je hierboven al hebt kunnen zien, was het ook qua reizen een mooi jaar. In januari ging ik op wintersport met collega’s naar Mayrhofen en dat was een super week met goede sneeuw en een gezellige groep!

In het voorjaar mocht ik op het grote MRI congres op Hawaii een presentatie geven. Op zo’n speciale locatie wilden we natuurlijk wat meer dan alleen het conferentiecentrum zien, dus hebben we daar ook nog een geweldige vakantie gehad. De natuur is overweldigend en we hebben er schitterende trails gelopen. En ook wel wat geluierd en op het strand gelegen 😉

Daarna was het tijd om mijn proefschrift te drukken en het onderzoek (naar de doorbloeding van de hersenen met MRI) dat ik de afgelopen jaren heb gedaan te verdedigen. Het was een heel feestelijke en onvergetelijk dag! De zomer sloten we af met kamperen en wandelen in Zuid-Frankrijk.

Het laatste deel van het jaar werd het wat rustiger qua aantal berichtjes op hier op mijn blog. Niet dat ik geen inspiratie meer heb, maar ik had er even wat minder (lees helemaal geen) energie voor. De laatste maanden heb ik zelfs amper gehaakt, maar daar is wel een heel goede reden voor: Ik ben zwanger! In 2018 krijgen we een kindje en we kijken er al erg naar uit! Het eerste trimester was erg zwaar, maar nu voel ik me gelukkig weer goed.

Hoewel ik andere jaren het jaaroverzicht afsloot met de belofte om het aankomende jaar veel te bloggen, ga ik dat dit jaar niet doen. Ik kijk wel hoe het gaat lopen, er zijn even andere prioriteiten. Maar aan de andere kant heb ik ook wel heel veel ideeën om dingen voor de baby te gaan haken, dus wie weet…

Naar wat uit 2017 kijk jij met veel plezier op terug?

 

7 gedachten over “Terugblik op 2017”

 1. Proficiat!!! Superleuk dat je mama wordt!! Ik wens je alvast een mooie zwangerschap, een vlotte bevalling en een gezonde baby toe!
  Natuurlijk komt bloggen hierdoor op de 2de plaats, dat is vanzelfsprekend.
  Concentreer je maar op dat nieuwe leventje dat er gaat komen, verzorg je goed!

 2. Sophie, wat weer een geweldig jaar 2017. Erg leuk om te zien wat je allemaal weer neergezet hebt en natuurlijk wat er in 2018 gaat komen! We gaan het beleven. Dikke zoen van je vader.

 3. Door een berichtje van jou op Instagram bedacht ik dat ik ook al een tijdje niet op je blog langs was geweest en nu lees ik even wat berichtjes… En lees ik heel groot nieuws! Fantastisch, gefeliciteerd! Een hele fijne tijd vol verwachting gewenst! En ook heel veel succes met wat de gevolgen van je prijs zijn!
  Hartelijke groet,
  Akkelien

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.