Tip: luisterboeken van Storytel

Ik had altijd wat moeite te kiezen tussen mijn hobby’s. Ik vind het lezen van boeken super leuk, maar ik mag ook heel graag haken. En dat gaat natuurlijk niet tegelijker tijd. Dus de dingen die ik graag wilde haken stapelden zich op, maar ook de lijst met boeken die ik graag zou willen lezen werd steeds langer. Tot dit voorjaar… Want toe ontdekte ik Storytel! Nou ja, ontdekken. Met die reclame campagne kon je het ook niet missen ūüėČ

Wat is Storytel?

Storytel is een online abonnementsdienst voor luisterboeken. Het kost ‚ā¨9,99 per maand en dan kun je een onbeperkt aantal boeken luisteren. Ook mag je een onbeperkt aantal boeken offline beschikbaar maken.¬†Op die manier scheelt het veel aan kosten voor je databundel in het buitenland. Juist wanneer ik aan het reizen ben, vind ik het ideaal om boeken te luisteren. In totaal bevat de Storytel app al meer dan 20.000 titels.

storytel boekenplank

Boeken die je graag wil lezen

In de Storytel app staan heel veel boeken in verschillende genres, dus er zit altijd wat voor jou tussen. De eerste keer dat ik ging kijken welke boeken ze hadden, was ik echt verbaasd over het aantal en zoveel populaire titels. Ook boeken die net nieuw uit zijn gekomen, zijn al snel beschikbaar. In plaats van Huidpijn van Saskia Noort en Zaterdag van Nicci French te kopen, luisterde ik ze tijdens de vakantie.

Als je een boek uit hebt, geeft Storytel je suggesties voor nieuwe boeken. Dit is een leuke manier om nieuwe titels te ontdekken, waar je zelf misschien niet meteen aan gedacht zou hebben. Boeken die je leuk lijken kun je op de boekenplank zetten.

Het grootste deel van de boeken zijn audioboeken. Een klein aantal boeken is alleen beschikbaar als ebook en sommige zijn zowel als ebook als luisterboek beschikbaar. Er zijn heel veel Engelse Young Adult boeken, maar helaas maar weinig Nederlandse.

Soms wil je boeken in 1 keer uit lezen. Maar soms is het fijner om een boek in stukjes te lezen. Storytel onthoudt dan waar je in het verhaal gebleven bent, zodat je daar de volgende keer weer verder kunt. Ook kun je tussentijds afwisselen tussen verschillende boeken. Er zit zelfs een sleep timer op, dus ideaal voor het slapen gaan.

storytel series

Voorleesstemmen

Er zijn een aantal stemmen die je gaat herkennen als je meerdere boeken geluisterd hebt. Bij het ene boek past een bepaalde stem beter dan bij een ander boek. Zo vond ik de stem van Jan Donkers heel vervelend bij het boek IV van Arjen Lubach. Ik zat me kapot te ergeren aan hoe hij het woord verdomme uitsprak. Later in de (dag)boeken van Hendrik Groen, had ik geen andere stem kunnen bedenken die beter bij de personage zou passen.

Alle andere stemmen tot nu toe vond ik niet vervelend, maar het is goed dat je de snelheid waarop voorgelezen wordt, kan versnellen. Vaak is het voorleestempo erg langzaam. Door hem op 1,5 keer zo snel te zetten, vind ik het vaak veel fijner om naar te luisteren.

Het leukste vind ik toch wel wanneer boeken voorgelezen worden door de schrijver zelf!

storytel lijst

Nadelen van luisterboeken

Soms is het moeilijk om goed naar het verhaal te luisteren. Bijvoorbeeld als ik in de trein zit/op het perron sta en er worden berichten omgeroepen, dan is het toch wel lastig om het verhaal te blijven volgen. Gelukkig kun je makkelijk per 15 seconden terug spoelen in het verhaal.

Ook merkte ik bij de informatieve boeken, je soms graag zou willen terugbladeren. Bijvoorbeeld om de belangrijkste punten die aan het eind van het hoofdstuk worden samengevat even terug te lezen. Maar dit gaat helaas met luisteren een stuk moeilijker. Aantekeningen maken is dan wel handig om het op die manier terug te kunnen kijken of bookmarks zetten op de momenten die je terug wilt luisteren.

Verder moet je hoofd er ook wel een beetje naar staan om een boek te luisteren. Als je heel druk bent met andere dingen, dan merk je dat je hele stukken gemist hebt. Maar dat heb je soms ook als je een boek gewoon leest.

storytel toplijst

Gratis uitproberen

Ik hoef niet meer te kiezen tussen haken of boeken lezen. Tijdens het haken laat ik me de boeken voorlezen. Ook jij kan Storytel 30 dagen gratis proberen. Daarna moet je er voor betalen. Toch weet je binnen een maand echt al of het wat voor jou is of niet.

Heb jij Storytel al uitgeprobeerd? Wat vind jij van het luisterboeken aanbod?

P.S. Dit bericht is niet gesponsord, maar schrijf ik omdat ik deze app echt kan aanraden iedereen die van boeken houdt.

 

 

4 gedachten over “Tip: luisterboeken van Storytel”

  1. Ik heb de reclames gemist! Ik vind het erg leuk klinken. Het enige nadeel vind ik dat ik niet zo van luisterboeken houd. Ik heb altijd veel moeite om mijn aandacht daar bij te houden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.