scandinavische kerstmarkt deense poppetjes

Rotterdam: Scandinavische Kerstmarkten

In Rotterdam zijn er verschillende kerstmarkten in december, maar met name de Scandinavische kerstmarkten zijn er vroeg bij. De “Hollandse” kerstmarkten wachten vaak toch tot na Sinterklaas. Heb je geen zin om daarop te wachten en wil je nu de Scandinavische kerstsfeer al proeven, dan kan dat bij de Noorse, Zweedse, Finse en Deense markten. Hieronder vind je de data, locaties en openingstijden voor de Scandinavische kerstmarkten 2017 in Rotterdam.

Noorse kerstmarkt

In de Noorse Zeemanskerk op de Westzeedijk 300 is van donderdag 9 tot zondag 12 november de Noorse Kerstmarkt. Op de doordeweekse dagen zijn ze open van 10 – 18 uur, op zaterdag van 10 – 17 uur en op zondag van 11 – 17 uur.

Natuurlijk verkopen ze er Noorse truien en kerstartikelen, maar ook sieraden en handwerk. En is het café kun je genieten van traditionele smørbrød. Het gebouw is al heel bijzonder en de moeite waard om er een kijkje te nemen!

scandinavische kerstmarkten deense poppetjes

Deense kerstmarkt

Van vrijdag 17 tot zondag 19 november van 10 – 17 uur is de Deense Kerstmarkt in de Deense Zeemanskerk aan de Coolhaven 1.

Op deze kerstmarkt vind je natuurlijk de typische Deense lekkerijen zoals smørrebrød, wienerbrød, Summerbird en honinghartjes. Drink heerlijke gløgg en kerstbier. Verder verkopen ze houten en papieren kerstversieringen en adventkaarsen. Ook hebben ze speciale activiteiten voor de kinderen.

scandinavische kerstmarkten handgemaakt

 

Zweedse kerstmarkt

Met hun God Jul weten de Zweden zelfs geborduurde kussentjes modern te laten lijken. Dat merk je ook op deze kerstmarkt, of Julmarknaden zoals ze het in Zweden zouden noemen. Het is in de Zweedse kerk (Svenska kyrkan) aan de Parklaan 5 en is van vrijdag 24 tot zondag 26 november open van 11 tot 17 uur. Met handgemaakte cadeautjes, een ruim aanbod van kerstversieringen en Zweedse lekkernijen kom je hier helemaal in de kerstsfeer. Toch heel anders dan IKEA 😉

scandinavische kerstmarkten zweedse

 

Finse kerstmarkt

De Finse Kerstmarkt is in Het Finse Huis (voormalige Finse Zeemanskerk) op de ‘s-Gravendijkwal 64 en is maar liefst 2 weekenden open: van vrijdag 17 tot zondag 19 november en van vrijdag 24 tot zondag 26 november. Op vrijdag zijn ze open van 12 – 20 uur, in het weekend van 10 – 18 uur.

Naast het Finse design met merken als Arabia en Iittala, is er winterkleding en traditionele sieraden van Kalavala. Voor in en om het huis zijn er verschillende Finse merken. En vergeet ook zeker niet om even wat te proeven van de lakkakakku (braambessentaart) en korvapuusti (koffiebroodjes).

Duitse kerstmarkt

Deze Duitse kerstmarkt hoort natuurlijk niet in het rijtje Scandinavische kerstmarkten thuis, maar is dit jaar ook al vroeg, namelijk zaterdag 18 november van 10-17 uur. Het vindt plaats op de ‘s-Gravendijkwal 65 en is dus naast de Finse kerstmarkt.

Het is een markt met typische Duitse lekkernijen als Lebkuchen en Weihnachts-Gebäck. Verder verkopen ze er adventskransen, kerstversiering, hand gemaakte kunst en boeken. Ook is er een loterij met als hoofdprijs een rondvlucht boven Rotterdam voor 3 personen. Bovendien wordt er live kerstmuziek gespeeld door Harmonievereniging Barendrecht.

 

Ben jij nog van plan om naar een van deze kerstmarkten in Rotterdam te gaan?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.