Rotterdam Erasmusbrug

Rotterdam: Leuke dingen doen in oktober

De herfstvakantie komt eraan en gelukkig zijn er dan ook weer genoeg leuke dingen te doen in Rotterdam. De hele maand oktober zijn er veel verschillende festivals, markten, rondleidingen en andere activiteiten. Je hoeft je dus niet te gaan vervelen!

 

Film festivals

Van woensdag 4 tot en met zondag 8 oktober is de 9e editie van het Architectuur Film Festival Rotterdam in de Rotterdamse Schouwburg en LantarenVenster, van woensdag 11 tot en met zondag 15 oktober is het Arab Film Festival in Cinerama en van donderdag 26 tot en met zondag 29 oktober is het Wildlife Film Festival Rotterdam in Cinerama.

Ibiza market

Wil je nog geen afscheid nemen van de zomer, dan is de Ibiza market in Ahoy van 5-8 oktober echt wat voor jou.

 

Weekend van de Wetenschap

Op 7 en 8 oktober is het Weekend van de wetenschap. In het maritiem museum zijn er proefjes van Mad Science te doen en in het Natuurhistorisch Museum Rotterdam is van alles te leren over de spreeuw. In het Belasting & Douane museum zijn speurhonden demonstraties, leer je meer over jachttrofeeën en wat echt of nep is. In BlueCity Lab, in het oude Tropicana, gaat het over materialen kweken, zoals vegetarisch leer, en is meer over duurzaamheid en reststroom.

 

Rotterdamse Oogstmarkt

Zowel zaterdag 7 als 21 oktober is er weer de Rotterdamse Oogstmarkt op Noordplein. Op deze markt worden de lekkerste lokale producten verkocht, rechtstreeks van de makers. Of je alvast de seizoensgroenten van weekboodschappen wilt inslaan of nog wat lekkers voor bij de borrel wilt voor in het weekend? Bij de oogstmarkt slaag je gegarandeerd!

 

Vintage kilo sale

In het weekend van 7 en 8 oktober is er tussen 12 en 16 uur de Vintage kilo sale in het SPEK design dock. Tijdens deze special edition is er een exclusieve collectie samengesteld met de mooiste vintage design items.  De prijs is vastgesteld op €25 per kilo, dus shop je rot!

Op 7 oktober is er ook de Vintage per Kilo in RAAF Rotterdam. Dames en heren kleding is hier te shoppen maar €15 per kilo! Ook kun je er genieten van een High Tea of High Beer terwijl je luistert naar live-muziek van diverse artiesten.

 

Lunchconcert

Op zaterdag 14 oktober van 12.45 – 14 uur is een gratis lunch concert in De Doelen. Het Symfonieorkest Rijnmond zullen Ouverture Mignon van A. Thomas, Adagio uit Spartacus suite nr. 2 van A. Khachaturian en English Folksongs van V. Williams spelen.

 

Geen woorden maar daden festival

Als je houdt van alles wat met taal te maken heeft, dan is het Geen Daden Maar Woorden Festival op zaterdag 14 oktober op Katendrecht echt wat voor jou. Op verschillende locaties rondom het Deliplein wordt een podium gegeven aan (inter)nationaal literair talent, dichters, spoken word-artiesten, film en singer-songwriters.

 

 

Zondagwandeling Vruchten en Zaden

Op zondag 15 en 29 oktober is er om 14 uur een wandeling door de Trompenburg Tuinen & Arboretum. Met een gids krijg je een rondleiding van ongeveer een uur door deze tuin. Je krijgt van alles te weten over de zaden en vruchten die zich in herfst vormen.

 

Lollieland Festival

Tijdens de herfstvakantie kun je samen met kinderen van 16 tot en met 20 oktober naar het Lollieland Festival in Tennishal Blijdorp. Dit springkussenfestival staat bekend als “het land waar lol de baas is”. Verder wordt er geschminkt en is er een superdisco!

 

 

oude tram rotterdam

Rotterdamse Bijnamen tramtour

Op zaterdag 21 oktober zijn er om 11, 13 en 15 uur weer Rotterdamse Bijnamen tramtours. Onder leiding van stadsgids en bijnamenverzamelaar Herco Kruik kom je in ongeveer anderhalf uur veel te weten over allerlei bijnamen die in Rotterdam gebruikt worden.

 

Weet jij nog andere leuke activiteiten of festivals in Rotterdam in oktober? Laat dat dan zeker even weten in de reacties hieronder!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.