Rotterdam de hef

Rotterdam: Leuke dingen doen in september!

In september is het parkenmaand in Rotterdam en is er ook het 25e kunstfestival in Schiebroek-Hillegersberg. Maar buiten deze evenementen die de hele maand duren, zijn er ook veel losse festivals en speciale dagen. Je hoeft je geen weekend te vervelen. Hieronder staan de leukste dingen op een rijtje!

 

Wereldhavendagen

Van vrijdag 1 t/m zondag 3 september zijn er op verschillende locaties in de stad de Wereldhavendagen. De veertigste editie dit jaar heeft het als thema Werelds en er wordt weer groots uitgepakt! Met demonstraties op het water en op de kade van bijvoorbeeld de marine en reddingsbrigades, solar boten, grote schepen die je van binnen kan bezoeken, zeilraces en excursies, is er veel  te beleven op nautisch gebied. Het meeste vindt plaats in de buurt van de Erasmusbrug en is vrij toegankelijk. Voor de excursies moet je vaak wel van te voren al tickets kopen.

Met de Nacht van de Kaap op Katendrecht, het 15e Internationale Shanty festival (Leuvenhaven, Wijnhaven en Oude Haven) en op zaterdagavond een grote vuurwerkshow is er ook genoeg cultureel vermaak rondom alle nautische activiteiten.

 

La Fête du Nord

Heb je op zaterdag 2 september geen zin in al die drukte en wil je liever naar een wat pittoresker evenement met bootjes, dan is La Fête du Nord op het Zwaanshalskwartier echt wat voor jou. Met lekker eten, wijntjes, cocktails en fijne muziek!

 

Wijnspijs wandeling

Op zondag 3 september is er een culinaire wandeling door de Oude Haven van Rotterdam. Bij 6 restaurants word je een lekkere wijn-spijs combinatie voorgeschoteld.

 

Swan Market

Het Museumpark zal op 3 september weer vol staan met kraampjes van de Swan Market met leuke handmade, design, vintage en biologische producten. Naast al die mooie spulletjes waar je erg hebberig van wordt, hebben ze ook lekkere hapjes en drankjes en live muziek.

 

Sushi Festival

Sushi fans opgelet! Op 9 en 10 september vindt het grootste Sushi Festival van Europa plaats in Ahoy Rotterdam! Naast “gewone” sushi zijn er sushi donuts, burgers en lollipops, maar ook andere Japanse specialiteiten, zoals thee en cocktails. Met een lopende band van 100 meter wordt de langste sushi bar van Nederland gevormd. Ook kun je er allerlei sushi workshops volgen!

Open monumentendag Rotterdam

Op 9 en 10 september is de Open monumentendag met als thema Boeren, burgers & buitenlui. Ruim 40 monumenten gooien hun deuren open, waaronder een atoomschuilkelder, verschillende kerken en musea, molens, een stoomgemaal, de Hef en de Euromast.

Katten in de Kunsthal

Vanaf 9 september kun je de tentoonstelling ‘Kattenliefde. Negen levens in de kunst’ bewonderen in de Kunsthal. Katten zijn er op verschillende manieren uitgebeeld en er zijn onderdelen waar je zelf ook aan deel kan nemen. De kat in de hoofdrol laat zien hoe elegant en gracieus ze zijn.

 

Pleinbioscoop op Zuid

De afgelopen weken draaide de Pleinbioscoop op het Museumplein, maar op 9 september wordt er nog een uitstapje gemaakt naar Zuid. Op het Afrikaanderplein wordt de animatiefilm The Red Turtle van Michael Dudok de Wit uit 2016 vertoond. Voor deze Oscar genomineerde film begint, kun je barbecueën en wordt er door Hubert Trinidad gekookt.

 

Happy streets park[ing]day

Op 15 september is de Happy street park[ing]day, waaarbij parkeerplaatsen wereldwijd parkjes worden. Tussen 7 en 22 uur mag je jouw plekje gebruiken om je programmering zichtbaar te maken of om je als kunstenaar, ondernemer, inwoner van Rotterdam of ander initiatief te profileren.

 

Rotterdamsekost

Van 14 tot en met 17 september vindt RotterdamseKost plaats in het Kralingse bos.  Hier vind je het beste van Rotterdam bij elkaar. Niet alleen qua toprestaurants die het eten verzorgen, maar ook de artiesten die het entertainment verzorgen.

 

Wijn- en Kaasproeverij

Op 16 september is er een wijn- en kaasproeverij in de Fenix Food Loodsen op Katendrecht. Laat je verrassen door de combinaties die een keer wat anders zijn dan oude kaas met rode wijn!

 

Djemaa el Fna Rotterdam 2017

Op vrijdag 22 tot en met zondag 24 september vindt Djemaa el Fna plaats in het Museumpark. Dit pleinfestival met een sfeer van duizend-en-een-nacht is gebaseerd op de Marokkaanse versie in Marrakech. Naast heerlijk eten en souvenirs die je kan kopen in de smalle straatjes van de Souk, is er ook muziek, theater, poëzie en optredens van verhalenvertellers. Je kan online je ticket kopen.

 

Rrrollend Rotterdam XXL

Het laatste weekend van september verzamelen allemaal foodtrucks zich in Rotterdam voor het Rrrollend foodtruckfestival. Vanaf 29 september vind je de trucks in het Kralingse bos met lekker hapjes en speciaalbier en cocktails als drinken.

 

Weet jij nog andere leuke activiteiten of festivals in Rotterdam in september? Laat dat dan zeker even weten in de reacties hieronder!

 

4 gedachten over “Rotterdam: Leuke dingen doen in september!”

  1. In Rotterdam hoef je je de komende maand niet te vervelen, zo te lezen. Leuk alle activiteiten zo op een rij!
    Zelf al een gevulde maand voor de boeg; denk niet in de buurt van Rotterdam te komen. Voor jou: veel plezier gewenst!
    Groetjes!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.