Rotterdam

Rotterdam: Leuke dingen doen in mei

Ja, ik weet dat de maand mei al een aardig eindje op weg is, maar er is nog zoveel leuks te beleven. En vorig weekend was iedereen nog aan het bijkomen van de bevrijdingsfestivals, dus daarom nu pas de tips voor leuke activiteiten en evenementen in Rottterdam in mei. Met name aankomend weekend is er heel veel te beleven, dus pak je agenda er maar bij!

Food truck festival TREK

Van donderdag 11 tot en met zondag 14 mei is het food truck festival TREK in het Vroesenpark. Naast een ruim aanbod aan streetfood, zijn er ook optredens van Rotterdams muzikaal talent, jonge theatermakers en kleinkunstenaars. Dat wordt genieten!

 

Operadagen Rotterdam

Vanaf 12 mei zijn er in 10 dagen meer dan 100 verschillende opera’s te bewonderen tijdens de Operadagen Rotterdam.

 

Workshops bij Maak Rotterdam

Op 13 mei kun je je eigen terrarium maken bij Maak Rotterdam en leer je ook de plantjes die onder deze bijzondere omstandigheden groeien, goed te verzorgen. Verder hebben ze ook een Workshop Handlettering op zaterdag 20 mei. Echt iets wat ik graag nog zou willen leren!

 

Tomaten met slak moestuin

Moestuin(vrij)markt

Op zaterdag 13 mei van 11:00 tot 16:00 uur organiseert Uit je eigen stad de Moestuin(vrij)markt op de boerderij. Op de vrijmarkt kun je (biologische) plantjes, stekjes en zaden ruilen of (ver)kopen met anderen. Tuinder Marjolijn is aanwezig om tips te geven over moestuinieren, je kan de nieuwe varkentjes bewonderen, en er is een compost dokter. Als je hier bent geweest, kan het niet meer mis gaan met de oogst uit je moestuin voor dit jaar!

 

SCC stadwandeling

Op zaterdag 13 mei is tussen 11 en 13 uur de SCC stadwandeling. De Social Canine Club organiseert deze wandeling om gezellig met een groep honden te gaan lopen over het Noordereiland en de Erasmusbrug. De start is bij het Prinsenhoofd op het Noordereiland.

 

Rotterdam WO1 spionagewandeling

Als je geïnteresseerd bent in spionage of de Eerste Wereldoorlog, dan wil je deze stadwandeling op zaterdag 13 mei om 13 uur niet missen. Tijdens de wandeling leidt historicus Edwin Ruis je langs de plekken waar het gebeurde en vertelt alles over de rol van Rotterdam als hét belangrijkste spionagecentrum van de Eerste Wereldoorlog.

 

Bier Xperience Rotterdam

Op zaterdag 13 mei vanaf 19.30 uur kun je voor €20 onbeperkt genieten van meer dan 100 soorten speciaal bier bij de Bier Xperience Rotterdam in de Laurenskerk.

 

swan market

Swan Market

Zondag 14 mei van 11-16 uur is er weer een Swan Market. Dit keer wordt het gehouden op een nieuwe locatie aan de Parklaan. Leuk als uitje voor moederdag!

 

Huldiging Feyenoord

Als ze op zondag 14 mei winnen in de Kuip, dan wordt op maandag 15 mei Feyenoord gehuldigd bij het stadhuis. Mits er geen rellen uitbreken… Dat wordt nog spannende wedstrijd!

 

Opbouwdag Rotterdam

Op 18 mei zijn er 2 rondleidingen voor de Opbouwdag: Tour Expeditiehoven start om 13.30 uur op het Schouwburgplein en Tour Wederopbouw in Oostelijke Binnenstad start om 15.30 uur in Het Industriegebouw.

Ronde van Katendrecht

Zoals je in het logo eigenlijk al kan zien, is de Ronde van Katendrecht zoveel meer dan alleen wielrennen. Op vrijdagavond 19 en zaterdag 20 mei vindt dit festival plaats op Katendrecht met veel verschillende (culturele) optredens en expositie, maar ook een hardloopwedstijd en wielerwedstrijden voor elke leeftijd en niveau.

Workshop hoelahoep

Wil je beginnen met hoelahoepen of er wat trucjes mee leren, zodat je wat kan variëren? Dan is de workshop hoelahoep die op dinsdag 23 mei van 20 – 21.30 uur in het Vroesenpark wordt gegeven echt wat voor jou! Je hele lichaam wordt aan het werk gezet en je verbetert je conditie. Ook wordt je er sterker en soepeler van. Klinkt als een goede workout voor de zomer!

 

Japanse bloesem schilderen

Op woensdag 24 mei om 19:30 wordt er een workshop schilderen gegeven door de Paintbar op de boerderij van Uit je eigen stad. Dit keer leer je Japanse bloesem schilderen. In juni volgen er ook nog workshops om Dikke Vriendinnen en in het thema Cote d’Azur schilderen. Zij regelen de materialen en leren het je stap-voor-stap!

 

Stadsfestival Op z’n Rotterdams

In het Hemelvaartsweekend (donderdag 25 t/m zondag 28 mei) staat het centrum van Rotterdam op z’n kop met het Stadsfestival op z’n Rotterdams. Met een vintageplaza, optredens, de Koopgoot die in de Kookgoot verandert, live muziek en Azië aan de Maas, is er veel te zien en te proeven in de stad verdeeld over 9 locaties.

Weet jij nog een leuke activiteit of evenement in Rotterdam die er hierboven nog niet tussen staat? Laat het dan zeker even weten in de reacties!

 

One thought to “Rotterdam: Leuke dingen doen in mei”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.