Rotterdam: Leuke dingen doen in juni

Ieder weekend is er weer wat te beleven in Rotterdam. Zeker in de maand juni is er heel veel te doen. In het begin van de maand zijn het meer buitenactiviteiten en aan het eind gaat het vooral om de architectonische gebouwen. Dus je kunt je vermaken, zowel in de stadse omgeving als in het groen.

Campina Open Boerderijdagen

Op Tweede Pinksterdag (maandag 5 juni) hebben meerdere boerderijen hun deuren open tijdens de Campina Open Boerderijdagen. Naast rondleidingen door de stallen, kun je kunstkoeien melken,  meedoen aan een Boerenmeerkamp en Campina producten proeven. Op de website vind je welke boerderijen open zijn.

Dag van het Kasteel

Mocht je geen zin hebben om naar de boerderij te gaan, dan kun je op Tweede Pinksterdag ook naar de Dag van het Kasteel. Hoewel Rotterdam zelf geen kasteel heeft, zijn er in de buurt wel een flink aantal kastelen en buitenplaatsen te vinden.

 

Workshop van de Paintbar

Op woensdag 7 en 21 juni om 19:30 uur kun je weer een workshop schilderen met de Paintbar bij Uit je eigen Stad volgen. Maak een schilderij met de Dikke vriendinnen of de Cote d’Azure. Zij regelen de materialen en leren het je stap-voor-stap!

Andere leuke creatieve workshops worden gegeven bij Maak Rotterdam en Elle Aime.

 

Rrrollend Rotterdam Noordplein

In het weekend van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni vult het Noordplein zich met foodtrucks. Dus als je geen zin hebt om te koken, dan is Rrrollend Rotterdam Noordplein de plek om naar toe te gaan. Met zoveel foodtrucks kun je er terecht voor hartige en zoete hapjes en verschillende drankjes.

Rotterdamse Dakdagen

Van vrijdag 9 tot en met zondag 11 juni zijn de Rotterdamse Dakdagen. Dus heb je altijd al eens over de stad uit willen kijken vanaf het dak van een wolkenkrabber, dan moet je zeker het dak op gaan. Niet alleen voor de mooiste uitzichten over de stad, maar er zijn ook genoeg feestjes, optredens, workshops en er is zelfs een camping.Rotterdam: Leuke dingen doen in juni

Verborgen tuinen

Ook is het weekend van zaterdag 10 en zondag 11 juni het weekend van de Verborgen tuinen. Bijna 100 tuinen zijn open en allemaal verschillend. Sommige aan het water, anderen als buurttuinen, een deel heel klein en anderen juist groot. Kortom, genoeg variatie en voor iedereen wel een tuin die die graag eens zou willen bezoeken. Ook historische tuin Schoonoord is geopend, waar ik een paar weken geleden over schreef. Bekijk welke tuinen open zijn en plan je route op de website.

schoonoord lente

Kannen & Kruiken

Het Park is voor bier- en wijnliefhebbers the place to be van 15 tot en met 18 juni, want dan is daar Kannen & Kruiken. Na eerdere versies in Amersfoort en Maastricht komt die bier en wijn festijn nu ook naar Rotterdam. Je betaalt geen entree, maar betaalt wel voor het eerste (plastic)glas.

Dag van de Architectuur

Als je van architectuur houdt, dan zit je goed in het weekend van 17 en 18 juni tijdens de Dag van de Architectuur. In het maritiem district en op de Wilhelminapier staan veel markante gebouwen. Zowel tours/rondleidingen als kijkjes achter de schermen worden gegeven in de oude en nieuwe gebouwen die de skyline van Rotterdam bepalen. Welke er precies open zijn en wanneer de tours zijn, vind je op de website.

 

ZigZagZuid

Nog meer architectuur, maar dan rond Zuidplein, vind je vrijdag 23 tot en met zondag 25 juni bij ZigZagZuid.

 

 

Rotterdam water weekend

Helemaal aan het eind van de maand is van 30 juni-2 juli het Rotterdam water weekend. Niet bij de Maas, maar aan de Rotte vindt dit festival plaats met muziek, optredens, social barbecues, een drakenbootwedstrijd, roeien, SUPpen en andere watersporten. Op zondagmiddag is de City Swim in de Wijnhaven om geld op te halen voor de Daniel den Hoed Stichting.

 

Weet jij nog een leuke activiteit of evenement in Rotterdam die er hierboven nog niet tussen staat? Laat het dan zeker even weten in de reacties!

 

2 gedachten over “Rotterdam: Leuke dingen doen in juni”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.