Rotterdam skyline sunset

Rotterdam: Leuke dingen doen in juli

De zomer is begonnen en er is genoeg te doen in de stad. De aankomende maand zijn er weer veel veel verschillende festivals en leuke markten. Er is elk weekend wel wat leuks te doen, dus zelfs als je niet op vakantie gaat, hoef je je niet te vervelen!

Kaapse markt meets Keileweg

Op zondag 2 juli is de Kaapse markt meets Keileweg van 12 – 18 uur. Al meerdere keren was er een Vintage markt op de Kaap, maar dit keer gaat de markt op bezoek op de Keileweg 4. Naast veel vintage, design en handgemaakte producten, zijn er ook foodtrucks en gezellige muziek. Bovendien is er een kilo kleding sale!Rotterdam: Leuke dingen doen in juli

 

HippieVal

Bij The Boathouse Kralingen is op 2 juli HippieVal van 12-20 uur. Dit is een festival voor het hele gezin met fashion, muziek en DJ’s, lifestyle, een mancave, foodtrucks en cocktails. Alles aangekleed in Ibiza vibe!

 

Parade Rotterdam

Op zondag 2 juli (tot middernacht) is het ook de laatste dag van theaterfestival De Parade in het Museumpark Rotterdam. Er is muziek, theater, dans, cabaret en andere activiteiten voor alle leeftijden!

 

 

Port of Rotterdam North Sea Jazz Festival

Van 7 – 9 juli is het North Sea Jazz Festival in AHOY. Alles jazz grootheden zullen er zijn, dus dat belooft een weekend te worden vol geweldige optredens!

 

swan market

Swan Market

Op zondag 9 juli is er weer een gezellige Swan Market op de Parklaan. Maar de vrijdag ervoor is de opening van Collectiv by Swan op de Witte de Withstraat 30. Dit is een conceptstore met producten van deelnemers van de Swan Market, dus je kunt er deze soort producten verwachten die je ook op de markt vindt: kleding, sieraden, tassen, kunst, vintage en veel meer. Na een eerdere locatie in Den Haag, zijn ze nu dus ook dagelijks in Rotterdam te vinden!

 

 

Dit is uit de Kunst

Op donderdag 13 juli vanaf 18 uur er weer een nieuwe expositie-opening van Dit is uit de Kunst in Maak – Rotterdam! De tekeningen en illustraties van Deborah Kraaijenveld zijn er te bewonderen, er is livemuziek van Anne Bakker en voor 5 euro heb je een gezonde maaltijd.

 

GRILL BBQ festival

Houd je van barbecueën, bier en blues, dan wil je zeker naar het GRILL BBQ festival van 14 – 16 juli. Voor de lekkerste burger, biefstukken, pulled pork en gepofte aardappels moet je op het Oostplein zijn.

 

 

Open dag Feyenoord

Echte fans zullen 16 juli al lang in hun agenda hebben staan. Op deze datum is namelijk de Open dag van Feyenoord en zal het elftal voor seizoen ’17-’18 gepresenteerd worden in De Kuip.

Eendracht Festival

Op donderdag 20 juli vanaf 19 uur is het Eendracht Festival. Op dit gratis festival komen verschillende Rotterdamse kunstenaars samen: van spoken-word artiesten, muziekacts, dichters, painters en meer in meerdere locaties rond het Eendrachtsplein.

 

Rotterdam Unlimited

Bij Rotterdam Unlimited vieren ze van dinsdag 25 tot en met zaterdag 29 juli culturele diversiteit met een  5-daags festival. Als straatfeestje en op verschillende podia en in tenten vind je muziek, dans, theater, poëzie, storytelling en optredens. Sommige delen zijn gratis en voor andere heb je kaartjes nodig, maar het wordt sowieso een groot feest!

 

Zomercarnaval Rotterdam

Laten we hopen op geweldig zomerweer aan het einde van de maand, want dan is het Rotterdams Zomercarnaval. Op vrijdag 28 juli is er in de avond The battle of the drums. Tijdens de Zomercarnaval Straatparade op zaterdag 29 juli zullen weer de fleurigste kostuums en soepelste heupen te zien zijn.

Weet jij nog een leuke activiteit of evenement in Rotterdam die er hierboven nog niet tussen staat? Laat het dan zeker even weten in de reacties!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.