Rotterdam wilhelminapier erasmusbrug maas

Rotterdam: leuke dingen doen in augustus

Heel veel openlucht films, gezellige muziek-, bier- en foodfestivals, optredens en workshops. Dat staat er op het programma aankomende maand. Kortom, er zijn weer een hoop leuke activiteiten te doen in Rotterdam in augustus!

 

Pleinbioscoop

Op 9 augustus is de openingsavond van de Pleinbioscoop. De eerste film die vertoond wordt is La La Land en nog tot 27 augustus kun je er iedere avond rond 21.15 uur een film gaan kijken op het Museumpark. Op woensdag- en zondagmiddag worden er ook films speciaal voor kinderen getoond!

 

Jaws in de Kralingse Plas

Op vrijdag 11 en zaterdag 12 augustus kun je bij Jaws in de Kralingse Plas compleet naar de haaien. Op een mega scherm kun je de Jaws films bekijken in een echt drijf-in bioscoop! Zowel vanaf je opblaasband als vanuit een sloepje… Helaas gaat Rotterdam dobbert niet door, maar dit is een mooie vervanging!

 

Bierfestival HOP

Als je van biertjes houdt, dan wil je op 11 en 12 augustus het Bierfestival HOP niet missen. Heel veel exclusieve bieren van microbrouwers (uit Rotterdam, maar ook daarbuiten) zijn te proeven in Wijkpark het Oude Westen

 

Blijdorp Festival

Op zaterdag 12 augustus vindt de 4e editie van het Blijdorp Festival plaats. Dit festival in het Roel Langerakpark naast de dierentuin omschrijft zichzelf met art, culture, music & happiness. Het is bijna uitverkocht!

 

Ketels aan de Kade

In het weekend van 12 en 13 augustus is het historisch foodfestival Ketels aan de Kade. Naast ambachtelijk eten wordt je in de Delftshaven op het Aelbrechtskolk en Piet Heynsplein mee terug genomen in de tijd. Met een markt, een kookplein, verschillende ambachten, bezichtigingen van exposities en straatactiviteiten kun je je hier met het hele gezin goed vermaken.

 

Zeepkistenrace

Tijdens de Zeepkisten festival van 16-20 augustus kan eindelijk je jeugddroom uitkomen! Dit jaar mogen er op vrijdag namelijk voor het eerste ook volwassenen mee doen aan de zeepkistenrace bij de Kralingse Plas. Bouw dus nog snel je eigen zeepkist met motorondersteuning. Voor de rest zijn er veel activiteiten, optredens en races voor de kinderen.

 

Opening kabelbaan ‘The Dreamline’ over de Maas

Met een kabelbaan over de Maas? Vanaf 25 augustus kan het met The Dreamline. Geniet van het uitzicht!

 

Skatetocht rottemeren

Helaas is er in de zomer niet meer de wekelijkse Wednesday Night Skate. Maar op vrijdag 25 augustus kun je tussen 18 en 19.30 uur starten aan de Skatetocht Rottemeren. Recreatieschap Rottemeren bestaat 50 jaar en viert dat onder andere met een uitgezette skatetocht van 10 of 19 KM langs de Rotte. Mocht je zelf geen skates hebben, dan kun je ze ook daar huren!

 

 

Workshop terrarium maken

Bij Dille en Kamille kun je op 26 augustus een workshop terrarium maken doen. Samen met het Groenlab maak je in 2 uur je eigen mini-ecosysteem in een fles.

 

Welkom Thuis straatfestival

Op zaterdag 26 augustus is het Welkom Thuis straatfestival (WTSF). Theater, circus, muziek en poëzie komen samen in heel veel optredens op het Deliplein Katendrecht, het Rijnhavenplein, de Rijnhavenbrug en het Wilhelminahoofd. Voor als je nog even geen afscheid wilt nemen van het zomervakantiegevoel.

 

Veerhaven concert

In de historische Veerhaven zijn op 26 en 27 augustus speciale optredens van onder andere het Rotterdams Philharmonisch Orkest te bewonderen tijdens het Veerhaven concert. Geniet van een gratis klassiek openluchtconcert in deze oude haven!

 

Weet jij nog een leuke activiteit of evenement in Rotterdam die er hierboven nog niet tussen staat? Laat het dan zeker even weten in de reacties!

 

 

2 gedachten over “Rotterdam: leuke dingen doen in augustus”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.