schoonoord

Rotterdam: Historische tuin Schoonoord

Al meerdere keren heb ik de wandelingen en rondleidingen van het Gilde genoemd in de overzichten met leuke dingen die te doen zijn in Rotterdam. Maar het was er nog niet van gekomen om ook zelf eens deel te nemen aan zo’n wandeling. Vaak zijn ze door de weeks of zitten onze weekenden al vol.

Groene wandelingen

Nu zag ik een speciale serie met Groene wandelingen in Rotterdam over de Esch, het Ommoordseveld, de Tempel, het Eiland van Brienenoord (waar ook Schotse hooglanders zijn en je heerlijke bramen kunt plukken, zoals je hier al kon lezen.) en de historische Tuin Schoonoord. Die laatste hebben we afgelopen zaterdag bezocht.

schoonoord japans

 

Van een bioloog kregen we een rondleiding door Tuin Schoonoord. De ingang van de tuin ligt vlak bij het Erasmus MC en het park onder de Euromast. Over bijna elk plantje werd wel wat verteld door de botanicus. Met name de uitheemse exoten (planten die hier oorspronkelijk niet in Nederland voorkwamen) kregen veel aandacht. Ik kende er echt maar een klein deel.

 

schoonoord ginko   schoonoord bloesem

 

Het was echt opvallend hoeveel je er zou kunnen eten. Zevenblad kan zo in de sla, net zoals daslook. Dat is eigenlijk helemaal geen look, maar wel smaakt en ruikt wel zo. Een aantal andere soorten zou je eerst even moeten stoven. Ook staan er een aantal ginko bomen, waarvan je de blaadjes kan drogen en dan thee van kunt zetten. Ik heb er echt veel van geleerd.

 

schoonoord lente   schoonoord water

 

Tuin Schoonoord is een schitterende groene oase van rust zo midden in de stad. Het was mooi om zoveel planten in bloei te zien staan. Het lekkere weer hielp daar ook zeker wel aan mee. Het water wat er doorheen loopt is erg rustgevend. Er zijn veel plekjes waar je rustig kan zitten.

 

schoonoord      schoonoord volliere

 

Bij de volière daarentegen was het een drukte van belang. Felgekleurde vogels en papegaaien vlogen rond. Ook zaten er een paar hun eieren uit te broeden. De lente is echt begonnen!

Gilde rondleidingen

Naast deze Groene wandelingen zijn er ook rondleidingen door de verschillende wijken van de stad. Er staan meerdere wandelingen al in de agenda, maar het is ook mogelijk zelf een wandeling aan te vragen vanaf 4 personen.

Heb jij al eens zo’n rondleiding gevolgd? Wat is jouw favoriete Rotterdamse tuin of park?

#40dagenbloggen

 

4 gedachten over “Rotterdam: Historische tuin Schoonoord”

  1. Wat mooi :-). Vooral je introfoto! Een rondleiding vind ik altijd erg leuk. Je ziet dingen toch anders. Leuke parken in Rotterdam… ik kom eigenlijk nooit in Amsterdam.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.