Rendierneusjes voorkant

Rendierneusjes als klein kerstcadeautje

De naam rendierneusjes heeft waarschijnlijk wat uitleg nodig. Het zijn gewoon chocolaatjes, maar er is er eentje in glimmende rood folie ingepakt. De naam rendierneusjes komt van de 9 rendieren van de kerstman die we kennen uit de kerstliedjes, waarbij Rudolf natuurlijk als enige een rood neusje heeft. Dit kleine bedankje met chocolaatjes kun je makkelijk zelf maken. December vind ik de maand bij uitstek om mensen die wat belangrijks gedaan hebben of je geholpen hebben in het afgelopen jaar te bedanken.

Rendierneusjes voorkant2

Benodigdheden voor de rendierneusjes

  • Doorzichtige plastic zakjes (te koop bij de Dille en Kamille)
  • Grote zak Maltesers
  • Rood omwikkelde chocolade bolletjes
  • Bruin pakpapier
  • Rode, zwarte, goud en zilverkleurige pennen
  • Nietmachine

Rendierneusjes overzicht

Zo maak je het

Knip het pakpapier op de juiste breedte. De hoogte kun je zelf bepalen, maar het is wel leuk als als je de neusjes een beetje kan zien. Vul ieder zakje met 8 bruine chocolaatjes  en 1 rode en vouw het pakketjes dicht.

Het handigst is om eerst de labels te versieren, voordat je ze vast niet op het zakje. Leef je uit met je mooiste hand lettering waar je al tijden op geoefend hebt. Teken er een rendiertje bij met een groot gewei… Maak het zo gek als je zelf wilt!

Ik heb op de voorkant “rendierneusjes” geschreven. Op de achterkant staan de namen van alle rendieren: Dasher, Dancer, Prancer, Vixen, Comet, Cupid, Donner, Blitzen en Rudolf. En dan bij Rudolf een klein rood accentjes, zodat die extra goed te herkennen is.

Zeker zo vlak voor de kerstdagen, kun je natuurlijk nooit te weinig glitters gebruiken, dus leef je uit met de gouden en zilveren glitterpennen!

Rendierneusjes voorkant  Rendierneusjes namen

 

December is de maand om te geven en te delen! Heb jij ook een cadeautje of klein bedankje voor de kerstdagen zelf gemaakt? Deel het dan en spam de link naar jouw eigen bericht bij de reacties!

 

One thought to “Rendierneusjes als klein kerstcadeautje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.