Om zelf een keer een red velvet cake te maken stond al heel lang op mijn lijstje. Dus toen ik jarig was, leek me dat een leuke taart om te maken. Toch is het lastiger dan verwacht. Om echt zo’n intens rode kleur te krijgen, heb je best veel kleurstof nodig. En als je te veel cacao toe voegt, wordt het meer een bruine cake dan een indrukwekkende rode taart.
Gelukkig merk je er weinig van in de smaak en vonden ze de iets te bruine variant van de red velvet cake op mijn werk ook heel lekker. Voor mijn familie ging ik in de herkansing en het is toen beter gelukt qua rode kleur. Hieronder het recept voor succes!
Red velvet taart ingrediënten
- 125 gram roomboter
- 300 gram witte basterdsuiker
- 2 grote eieren
- 1 tl vanille(extract)
- 300 gram bloem
- 15 gram cacaopoeder
- 1 zakje baking soda
- snufje zout
- 240 ml karnemelk
- rode voedingskleurstof
- 1 ½ el appel azijn
- 100 gr boter
- 300 gr poedersuiker
- 250 gr roomkaas/monchou
- 1 tl vanille(extract)
- aardbeien of granaatappel
Zo maak je het
Red velvet cake
Romige vulling en topping
Om een zachte cream cheese vulling te maken, klop je de boter minstens 10 minuten op een lage snelheid. Zeef de poedersuiker en voeg dit rustig in kleine delen aan de boter toe. Mix vervolgens de roomkaas en vanille extract er door tot het een lekker luchtig geheel is.
Smeer een dikke laag van het cream cheese mengsel op het onderste deel van de taart. Dit mag er aan de zijkanten best een beetje tussenuit komen. Doe dit pas als de taart helemaal afgekoeld is, want anders smelt het eraf. Plaats de andere laag er boven op en besmeer de bovenkant ook royaal met de rest van romige crème. Zet de taart daarna in de koelkast om verder op te stijven.
Om het af te maken strooi je er granaatappelpitjes (met witte chocolade snippers) over heen of versier je de red velvet taart met aardbeien!
De tweede taart was mooi van kleur, maar als je grotere zekerheid wilt dat het in 1 keer een mooie rode kleur krijgt, kun je de red velvet ook uit een pakje maken 😉 Al is het natuurlijk leuker om het echt helemaal zelf te maken.
Heb jij al een eens red velvet taart gemaakt? En is dat meteen de eerste keer goed gegaan?
Hij ziet er prachtig uit! Vind het altijd zo moeilijk om te bepalen hoeveel kleurstof er nou ergens in moet als het nog de oven in gaat.