Een quiche is echt een gerecht dat we eigenlijk alleen in het weekend eten. Het is zo lekker makkelijk om alle restjes groente uit de koelkast op te maken. Dit keer had ik een pittige Spaanse quiche gemaakt. Naast de groentes die we nog hadden liggen, had ik er wat chorizo door gedaan. Zeker door er ook wat rode peper door te doen, wordt het in combinatie met de worst een lekker pittige quiche. Door de gewone en zongedroogde tomaten wordt het een echte zomerse quiche.
Deze ingrediënten heb je nodig
- 6 plakken deeg voor hartige taart
- 1 grote of 2 kleine uien
- 1 rode peper
- 1 Chorizo worst
- 1/2 bakje champignons
- 1 paprika
- handje olijven
- handje zongedroogde tomaten
- 3 grote en 5 kleine tomaten
- zakje geraspte kaas
- 125 ml crème frais
- 6 eieren
- peper en zout
Zo maak je deze Spaanse quiche
Verwarm de oven voor op 180 °C. Ontdooi de plakken bladerdeeg en snijd de uien in grove stukken en de rode peper fijn. Verwarm een wokpan en fruit de ui en de pepertjes. Snijd de chorizo in plakjes, halveer die en bak die aan.
Snijd de paprika en champignons in stukken en bak die mee. Voeg op het laatst ook nog wat in plakjes gesneden olijven en zongedroogde tomaatjes toe.
Bekleed de ingevette taartvorm met het bladerdeeg en prik met een vork gaatjes in de bodem. De chorizo is best wel vettig, dus giet de vulling nog even af voor je het in de vorm doet. Bestrooi dat met een beetje geraspte kaas. Snij de grote tomaten in 3 plakken en halveer de kleintjes. Bedek de taart daarmee.
Kluts de eieren en klop de crème frais daar doorheen. Maak het op smaak met peper en zout en schenk dit mengsel over de quiche.
Na ongeveer 35 minuten n de oven is de Spaanse quiche gaar. Laat hem even een paar minuutjes staan voor je hem uit de vorm haalt. De quiche is groot genoeg als maaltijd voor 8 personen als je er nog een groene salade bij doet.
Wat is jouw favoriete quiche?
Njammie!!! Superlekker! lang geleden dat ik nog een quiche maakte, deze ga ik onthouden!
Ziet er erg lekker uit! Zoals Sigrid zegt, bij mij is het ook lang geleden dat ik een quiche heb gemaakt. Toch maar weer eens proberen!
Anne onlangs geplaatst…Marga wilde nooit trouwen, maar toen leerde ze Rias kennen
Hmmm, lekker! Vooral onze oudste zou deze quiche lekker vinden, die is dol op pittig.
Nicole onlangs geplaatst…Couscoussalade met geroosterde groente
Hmmm lekker! Sophie
PS: Sophie kijk op mijn artikel “Fruit wat kan je ermee?” mss is iets voor je☻☻☻
Alvast een fijne zondag. Liefs Elsa
ElsaR onlangs geplaatst…Diy: decoratieve dozen met vissen – decoupage –
Ik zag het al! Door de vakantie was ik er nog niet aan toe gekomen, maar ik heb wel een lekker fruit recept dat ik je binnenkort zal sturen!
Ik kom even langs via het blogfeestje, want de afbeelding van de quiche ziet er erg lekker uit. Volgens mij moet ik deze eens proberen te maken. Mijn favoriete quiche maakte mijn moeder altijd, broccolitaart. Met broccoli, tomaat en gruyere.
Meike onlangs geplaatst…Picture my week #4 – sneak peek in de vluchtkoffer
Op herhaling, dus ….Yammie!!
Vorige week gemaakt, meer dan genoeg voor ons 2en. Met de rest zondagavond een soort tapas maaltijd gemaakt, wat kippenvleugeltjes, wat falafel, n frisse salade en ‘n lekker wijntje 🙂