tent kamperen

Paklijst voor een kampeervakantie

De afgelopen jaren zijn we in de zomer naar campings in Frankrijk geweest. Ik vind kamperen heel leuk, maar ik ben meer van het glamping dan het back to basic gebeuren. Dat betekent niet dat we naar een reusachtige safaritent gaan (die al klaar staat) met een boxspring erin. We nemen onze eigen tent mee, maar die is groot genoeg dat als het weer wat minder lekker is, je ook gewoon droog in de tent kan zitten op een stoeltje.

 

tent kamperen paklijst

 

Kampeervakantie

Iedere keer is het weer bedenken wat je allemaal in moet pakken voor de vakantie. Zeker met kamperen moet je, behalve aan je eigen bagage, aan alle kampeerspullen denken. Soms lijkt het wel een hele volkverhuizing waarbij we ook nog eens de halve huisraad meenemen. Om te zorgen dat er geen pak-stress is, heb ik eerdere jaren al een lijst opgesteld met alle dingen die we niet willen vergeten.

Het eerste jaar hadden we bijvoorbeeld bedacht dat een slaapzak warm genoeg zou zijn. Op de schaduwplek die we toen hadden, bleek dat flink tegen te vallen!

Nog ieder jaar zijn er wel weer een paar dingen die we een volgende keer niet wilden vergeten. Meestal niet echt noodzakelijk dingen, maar meer van die handigheidjes, zoals een wijnkoeler of pingpongbatjes, die het campingleven net wat aangenamer maken. Zo is deze lijst ontstaan! Want na een jaar weet je echt niet meer, wat je het jaar daarvoor nou bedacht had om echt niet te vergeten.

 

tent kamperen vakantie paklijst

 

Paklijst

Hoeveel kleding je precies nodig hebt, is natuurlijk afhankelijk van hoe lang je gaat kamperen. Maar ook de weersvoorspelling en de activiteiten die je wilt gaan ondernemen spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom heb ik er geen aantallen bij gezet.

Ook vinden we het leuk om een beetje te barbecueën en te koken op de camping. Daar heb je best wel veel spullen voor nodig. Als je kort gaat kamperen of vaak uit eten gaat, dan heb je lang niet alles nodig van onderstaande paklijst.

 

Het lijkt een ontzettend lange paklijst. Maar door het handig in te pakken, past het makkelijk in de auto en heb je ook nog vrij zicht door de achterruit. Misschien vind jij sommige dingen die op de paklijst staan wel onzin en houd je meer van simpel kamperen. Dan kun je waarschijnlijk met veel minder spullen weg.

En mocht je nou toch nog wat vergeten, dan is het vast ook wel te koop in het vakantieland. Goede reden om te gaan shoppen!

Heb jij nog tips? Wat moet je echt niet vergeten als je op (kampeer)vakantie gaat?

 

2 gedachten over “Paklijst voor een kampeervakantie”

  1. Heel handig zo’n lijst!
    Een paar jaar geleden waren we keukendoeken en vaatdoeken vergeten. Er was een Zeeman in de beurt waar we wat nieuws ingeslagen hebben, maar ga toch liever andere dingen shoppen op vakantie ;-).
    Fijne vakantie als je zo ver bent!

  2. Ik bewaar goede herinneringen aan de kampeervakantie van man en ik in Zeeland (meer dan 25 jaar geleden). Op ons diepvrieselement staat nog steeds de naam op een pleister. Dat element mocht in de campingwinkel in de vriezer.
    Ik wens jullie veel vakantieplezier samen!
    Ageeth Mooij onlangs geplaatst…news of the dayMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.