onvoorwaardelijk colleen hoover

Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover

De laatste weken heb ik flink wat mazzel gehad, want bij meerdere winacties heb ik boeken gewonnen. Dat komt nu natuurlijk extra goed uit, want voor #boektober wil ik 5 boeken lezen. Het eerste boek dat ik voor deze challenge gelezen heb is Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover van uitgeverij Zk, die ik heb gewonnen bij een actie van Door Ellis.

In Onvoorwaardelijk verhuist Tate naar het appartement van haar broer Corbin in San Francisco om daar haar studie af te maken en op zoek te gaan naar een nieuwe baan. Meteen bij aankomst ontmoet ze daar haar nieuwe buurman Miles, die samen met haar broer de opleiding tot piloot gevolgd heeft en een van zijn beste vrienden is.

Hij komt regelmatig in hun appartement, maar ze worden geen vrienden, ze zijn niet verliefd, maar er is wel een ongekende aantrekkingskracht tussen ze. Ze willen geen relatie, want Miles wil geen liefde en Tate is te druk met haar carrière. Dus maken ze een afspraak om samen seks te hebben zonder dat er liefde bij komt kijken. Maar zeker voor Tate blijkt het toch wel erg lastig om niet verliefd te worden.

onvoorwaardelijk colleen hoover

Vanuit Miles zit er wel een voorwaarde aan hun afspraak: Tate mag niet naar zijn verleden vragen en geen toekomst met hem verwachten. De reden waarom hij niets over zijn verleden kwijt wil, vond ik best wel schokkend. Dat het iets ergs zou zijn, was meteen duidelijk, maar dit was wel erg heftig.

Hoewel Tate pas aan het einde van het verhaal erachter komt wat er 6 jaar geleden gebeurd is, word je als lezer om het hoofdstuk meegenomen naar het vroegere leven van Miles. In het ene hoofdstuk wordt vanuit Tate het heden beschreven en in het andere neemt Miles je mee terug naar zijn verleden op een poëtische wijze. Door de opvallende schrijfstijl kun je zelfs de hoofdstukken van Miles meteen herkennen.

Als je op zoek bent naar een boek voor tussendoor, dan is dit echt een aanrader. Je vliegt door het verhaal en hebt het helaas al binnen een paar uur uit. Er gebeurt niet heel veel, toch verveelt het niet. Het is een New Adult boek met een redelijk luchtig verhaal met een aantal stomende seksscènes. Corbin is echt een cliché: hij wil als grote broer zijn kleine zusje beschermen tegen (verkeerde) vriendjes.

Maar verder vond ik het meevallen hoe standard New Adult het is. Tate was geen naïef, aanstellerig tutje, maar echt iemand die voor haar carrière gaat. En hoewel Miles Tate ieder keer weer teleurstelt, snap je wel dat hij het ook lastig vindt en wel wil veranderen, maar dat niet kan. Uiteindelijk blijkt dat liefde toch onvoorwaardelijk kan zijn.

Na Sterrenhemel en Sterrenregen stond iedereen te juichen bij een nieuw boek van Colleen Hoover en ik moet toegeven dat Onvoorwaardelijk me erg nieuwsgierig heeft gemaakt naar haar eerdere boeken!

 

3 gedachten over “Onvoorwaardelijk van Colleen Hoover”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.