NS publieksprijs – de boeken

Van 22 oktober tot en met 19 november 2014 kun je stemmen op boek voor de NS Publieksprijs. Dit is de prijs voor het beste boek gekozen door het publiek. Het winnende boek mag zich Boek van het Jaar noemen, wat op 19 november 2014 in het tv-programma De Wereld Draait Door bekend wordt gemaakt.

De volgende zes boeken zijn genomineerd:

De kraamhulp van Esther Verhoef
Toen ik je zag van Isa Hoes
Debet van Saskia Noort
Geachte heer M. van Herman Koch
Ventoux van Bert Wagendorp
Kieft van Michel van Egmond

genomineerde_titels3

Al deze oorspronkelijk Nederlandstalige boeken behoren tot de bestverkochte titels van het afgelopen jaar (mei 2013 – mei 2014). Onder de zes genomineerden zijn drie oud-winnaars: Michel van Egmond (2013), Esther Verhoef (2011) en Herman Koch (2009). Het is een publieksprijs, dus niet alleen de Kernjury mag stemmen, maar ook het Nederlandse publiek kan stemmen op één van deze zes genomineerden of op een Nederlandstalig boek naar keuze. De stemmen van de Kernjury en die van het algemene publiek bepalen samen de winnaar van de prijs.400x100

Door je stem uit te brengen en je gegevens in te vullen maak je kans op mooie prijzen. De hoofdprijs bestaat uit 52 weken lang, elke week in een boekwinkel een boek ter waarde van € 20,- kiezen plus een jaar lang gratis reizen met het NS Altijd Vrij 2e klas abonnement twv € 3.816,-. De overige prijzen zijn 10 maal twee NS-dagkaarten plus een Boekenbon van € 20,- en vijftig keer een NS-dagkaart plus een Boekenbon ter waarde € 10,–. Niet verkeerd toch?

Ik zal de aankomende weken wat meer vertellen waar de boeken over gaan.

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.