Nestlé taart 65

Nestlé taart: de gouden combinatie!

Voor de bloginsideractie van 2WMN was de opdracht om een nieuwe KitKat-Smarties taart te maken. Op zoek gaan naar een nieuwe gouden combinatie voor deze populaire taart. Vorige week probeerde ik al wat uit met Lion, Crunch, Caramac en Chocolait Chips in de laagjes taart. Maar deze week wilde ik nog groter uitpakken voor deze Nestlé taart. Het is een stapeltaart geworden met verschillende laagjes biscuitdeeg en de lekkerste Nestlé chocolade: KitKat, Smarties, Bros bubbels en Rolo’s.

Deze taart is niet zomaar gemaakt, maar voor een verjaardagsfeest. De kleurrijke Smarties zien eruit als feestelijke confetti en ook binnenin vind je veel lekkers. Het aansnijden van de taart gaat morgen pas gebeuren, maar het recept wil ik wel nu al graag met je delen!

Ingrediënten Nestlé taart

 • 2 KitKats
 • 1 buis Smarties
 • 1 zak Bros bubbels
 • 3 rollen Rolo
 • 6 grote eieren
 • 200 gram suiker
 • 2 zakjes vanillesuiker
 • 150 gram bloem
 • 50 gram maizena
 • 20 gram cacao
 • 2 bekertjes slagroom
 • 2 zakjes klopvast

 

Nestlé choco mystery box

#spon

Gouden combinatie Nestlé taart

Biscuittaart bakken

Voor deze Nestlé taart moet je 2 biscuittaarten maken: eentje met vanille- en de ander met chocoladesmaak. Klop 3 eieren met 100 gram suiker au bain marie. Door het licht te verwarmen wordt het mengsel extra luchtig en stolt het niet. Blijf ongeveer 10 minuten kloppen op middelhoge stand. De kleur van het mengsel zal lichter worden en het zal ongeveer 3 groter worden in volume.

Nestlé taart eieren kloppen   Nestlé taart luchtige eieren

Voor de vanille variant spatel je er 85 gram bloem, 25 gram maizena en een zakje vanillesuiker door. Voor de chocolade variant spatel je er 65 gram bloem, 25 gram maizena en 20 gram cacao door. Om klontjes te voorkomen is het handig om het te zeven voor je het er doorheen spatelt.

 

Nestlé taart vorm bekleden   Nestlé taart deeg in de vorm

Pak de bakvorm in met bakpapier en giet het mengsel erin. Bak het in ongeveer 25 minuten gaar in een voorverwarmde oven op 180 °C. Als je er een prikker in steekt en er blijft geen deeg aanzitten, dan is het gaar. Ook veert het oppervlak mooi terug als je er op drukt.

 

Nestlé taart 2 smaken

Voordat je het biscuitdeeg op een rooster stort moet je zorgen dat het al een paar minuten afgekoeld is in de vorm.

 

Nestlé taart rondjes snijden   Nestlé taart dartbord

Als de taarten helemaal afgekoeld zijn kun je ze gaan snijden. Snijd ze eerst doormidden, zodat je per taart 2 plakken krijgt. Leg ze daarna allemaal op elkaar in de bakvorm. Dit voorkomt dat ze gaan verschuiven. Snijd er 2 cirkels in, zodat je 3 delen krijgt van ongeveer gelijke breedte. Verwissel de middelste ring tussen de kleuren.

 

Taart opbouwen en versieren

Nestlé taart Kitkat

Snijd de KitKat in stukjes die ongeveer even groot zijn als de Smarties. Klop de slagroom met een zakje vanillesuiker en klopvast tot het stevig is.

 

Nestlé taart warme smarties    Nestlé taart koele smarties

Leg de eerste taart laag op een bord en verspreid er een dun laagje slagroom over. Versier het met de KitKat blokjes en Smarties. Ik heb de Smarties op de donkere chocolade gedeeltes gelegd en de KitKat stukjes op de lichte vanille delen. Doe er een extra laagje slagroom over en plaats dan de volgende biscuitlaag (met de lichte en donkere banen precies andersom) er bovenop. Ook deze weer versieren met slagroom en KitKat blokjes en Smarties en herhaal de stappen nog een keer.

 

Nestlé taart laagjes bouwen    Nestlé taart 65

Als je de laatste biscuitlaag geplaatst hebt, dan spatel je hier de rest van de slagroom op. Versier de bovenkant rondom met Rolo’s. Met de Bros bubbels heb ik het getal 65 gemaakt: de leeftijd van de jarige! De rest van de bovenkant van de taart is opgevuld met Smarties.

 

Nestlé taart waarheid

Andere heerlijke recepten voor deze insidersactie zijn te vinden op social media met #Nestléchoco Neem nog even bovenstaand advies ter harte en dan kan het genieten beginnen! Ik zal morgen ook nog wel een foto delen van de binnenkant, want het is nu nog even spannend of die werkelijk zo is geworden als ik hoop.

Heb jij al door hoe de binnenkant van de taart eruit zal zien? En wat is jouw gouden combinatie?

 

2 gedachten over “Nestlé taart: de gouden combinatie!”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.