Maak een lekker recept met de ingrediënten uit het pakketje. Dat was de opdracht voor de 2WMN insidersactie met Nestlé chocolade. Dat klinkt niet als een heel moeilijke opdracht, maar met zoveel keus aan producten in de mystery box, zijn de mogelijkheden natuurlijk eindeloos! Hoewel ik het van te voren een beetje anders had bedacht, heb ik er een Nestlé choco laagjes taart van gemaakt. Hieronder vind je dit smakelijke recept!
#spon
Ingrediënten voor deze Nestlé choco laagjes taart
Zanddeeg bodem
- 140 gram bloem
- 20 gram amandelmeel
- 55 gram poedersuiker
- snufje zout
- 80 gram koude boter
- 1/2 losgeklopt ei
Donkere laag
- 3 Lions
- 100 gram extra pure chocolade
- 50 ml slagroom
- 20 gram boter
Lichte laag
- 1 reep witte Crunch
- 1 reep Caramac
- 25 ml slagroom
Wafel topping
- 1 doosje Chocolait Chips
Zo maak je deze Nestlé choco laagjes taart
Zanddeeg bodem
De bodem maak je met het basisrecept voor pâte sablée. Zeef de bloem en meng het met het amandelmeel, zout en poedersuiker. Snijd de koude boter in kleine blokjes en kneed deze door de droge ingrediënten. Er is nu een zanderig deeg.
Met het losgeklopte ei maak je er een mooi compact deeg van. Wikkel het deeg in vershoudfolie en leg het minimaal een uur in de koelkast.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Bestuif je werkblad met wat bloem en rol het deeg uit tot een dikte van 3 tot 5 mm. Leg die plak in een cakevorm en snijd de bovenkant af op 4 cm hoogte. Prik met een vork gaatjes in de bodem en bak de taartbodem in ongeveer 15-18 minuten goudbruin en bros.
Je hoeft een siliconen bakvorm niet in te vetten, maar bij een metalen is dat wel handig om het deeg er makkelijk uit te krijgen na het bakken. Ook heb je geen blindbakvulling nodig, want dit deeg rijst niet.
Donkere laag
Snij de Lion repen in dunne plakjes. Bedek de bodem hiermee zodra die helemaal is afgekoeld.
Snijd de chocola in blokjes en smelt het au bain marie. Zodra het gesmolten is roer je er rustig de slagroom door heen en laat daarna de boter erdoor smelten. Schep de chocolade ganache bovenop de Lion plakjes en strijk het glad. Zet het in de koelkast, zodat de ganache kan opstijven.
Lichte laag
Breek de Crunch reep in kleine stukjes en smelt de chocolade au bain marie. Roer de slagroom er rustig doorheen. Snijd de Caramac in hele kleine blokjes en meng die er op het laatste moment door heen. Schep het mengsel over de donkere laag van de taart.
Wafel topping
Laat je dwangneurose helemaal los en selecteer alle bolle Chocolait Chips. Maak hier een wafelpatroon mee door de uiteindes onder het boogje van een andere te schuiven. Het is een beetje puzzelen, maar uiteindelijk past het wel.
En dit is dan het resultaat:
Als je hem door midden snijdt, zie je mooi de verschillende laagjes. Ik had bedacht dat de rand wat hoger zou worden, maar in de oven zakte die een beetje in, omdat ik het deeg waarschijnlijk niet lang genoeg gekoeld heb. Daarom paste er geen laagje meer tussen met melkchocolade ganache en kruimels van holle Chocolait Chips. Want met 3 kleuren zouden de laagjes nog mooier uitkomen.
Andere heerlijke recepten voor deze insidersactie zijn te vinden op social media met #Nestléchoco
Ziet er lekker uit! Alles met chocolade is goed haha