naamslinger kraamcadeau haken vlaggetjes

Naamslinger als kraamcadeautje

Het is al weer een tijdje geleden dat ik op kraamvisite ging bij mijn vriendin, maar ik vond het cadeautje zo leuk dat ik het jullie niet wil onthouden. Ik had namelijk een naamslinger gemaakt. Het was redelijk last minute dat ik het maakte. Gelukkig gaven ze¬†hun dochtertje een korte naam ūüėČ

Vlaggetjes naamslinger

Het patroon dat ik gevolgd heb voor de vlaggetjes van de naamslinger is van Jip by Jan. Zij heeft een stap voor stap beschrijving van hoe je vlaggetjes maakt. Alle vlaggetjes zijn even groot geworden, maar hebben wel allemaal verschillende kleuren gekregen.

kraamvisite naamslinger haken vlaggetjes cadeau

Versieringen

Je kan natuurlijk van alles op de vlaggetjes zetten. Het was nu een kraamcadeautje, dus er moest zeker de naam van het kindje op komen. De vlaggetjes had ik al eerder gemaakt, maar de naam wist ik natuurlijk pas wat later. Met 7 vlaggetjes had ik het idee dat het er wel voldoende moesten zijn, want hun eerdere dochter had ook een korte naam gekregen en gelukkig bleek dat de ouders ook nu weer voor een korte naam gekozen hadden.

naamslinger1

Letters

De beschrijving voor het maken van de letters heb ik gevonden bij Mooglyblog. Ook op Redheart staan patronen voor alle letters. Het formaat kun je iets aanpassen om te zorgen dat ze beter bij de grootte van je vlaggetjes passen.

Symbolen

Naast de letters van haar naam heb ik ook een aantal symbolen op de vlaggetjes gemaakt:

  • kroontje: ge√Įnspireerd op het patroon van de¬†Haakbrigade
  • strikje: ge√Įnspireerd op het patroon van Blij met draadjes
  • hartje:¬†zelf wat geprobeerd
  • sterretje: van Haak maar aan.

Met een witte draad zijn alle onderdelen op de vlaggetjes bevestigd. Met name voor het hartje, behield het zijn vorm goed doordat het er strak vastgemaakt is.

naamslinger

Randje om de vlaggetjes

Ook geeft Jip by Jan een beschrijving voor een friemelrandje, maar die heb ik niet gebruikt. Ik heb langs de lange kanten een rijtje vasten gezet en op de bovenkant boogjes. Die boogjes maak je door in de 3e steek 5 stokjes te maken en dan 2 steken over te slaan en het boogje af te maken met een half vaste. Dit herhaal je tot je genoeg boogjes hebt.

Aan beide uiteindes een sliert lossen haken zodat de naamslinger ook opgehangen kan worden.

Wat voor symbolen zou jij aan de naamslinger toevoegen?

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.