Lente cupcakes: pinterest fails

Op Pinterest kom ik altijd de mooiste plaatjes tegen. Het leek me bijvoorbeeld super leuk om lente-achtige cupcakes te maken zoals je hieronder op de plaatjes ziet. Meestal ben ik wel heel trots op de dingen die ik maak, maar dit keer ging het een beetje mis. Helaas is maar één van de drie gelukt en is de rest een duidelijk voorbeeld van een pinterest fail geworden! Dramatisch!

bunny-face-cupcakes-ay-xl    decoration-chick-cupcakes-toppers-1

IMG_40012
Bron 1bron 2, bron 3 

Succes 1: De cupcakejes
IMG_3724   IMG_3726

Het begon nog wel goed. Ik had het deeg gemaakt volgens het basis cupcake recept, maar dan zonder de melk. Dit mengsel is in 3 gelijke delen verdeeld. Aan het eerste deel heb ik een eetlepel cacao en 1 eetlepel melk toegevoegd om zo een chocolade smaak toe te voegen. Met het tweede deel heb ik een kokossmaak gegeven door 2 eetlepels kokos en 1 eetlepel melk toe te voegen. Tenslotte aan het laatste deel heb ik 4 eetlepels advocaat toegevoegd. Aangezien dit al vochtig genoeg is, hoeft hier dus geen melk meer bij. De verschillende mengsels zijn ieder over 8 mini cupcakevormpjes verdeeld. En na ongeveer 20 min op 200 graden Celsius kwamen ze er mooi gerezen uit.

Fail 1: Kuikenschuimpjes

IMG_3730   IMG_3731
IMG_3732    IMG_3737

Om de gele kuikentjes te krijgen, heb ik eiwitten stijf geklopt met wat suiker en daarna wat custard en advocaat er doorheen geschept. Op het originele plaatje is het waarschijnlijk gewoon botercrème met kleurstof, maar ik wilde er toch merengues van maken, omdat dat veel makkelijker te vervoeren is in de trein naar mijn werk. Met het opspuiten van de eiwitten, gingen het al niet helemaal lekker, maar met een beetje fantasie kun je er wel een vogeltje in zien. Zeker als er later nog oogjes op komen en het snaveltje een oranje kleurtje krijgt. Dit heeft ruim een uur op 100 graden Celsius in de oven gezeten en daarna waren het heel kleffe, taaie brokken geworden, die niet van het bakpapier af te halen waren.

Fail 2: Chocolade oogjes maken

IMG_3738

Zowel voor de kuikentjes als de haasjes zou ik oogjes nodig hebben. In verschillende winkels gekeken voor kant en klare oogjes, maar die waren nergens meer te koop. Ik dacht nog: hoe moeilijk kan het zijn om ze zelf te maken? Nou heel moeilijk, want de chocolade stolde niet. De chocolade was au bain marie verwarmd en daarna had ik geprobeerd om kleine rondjes te maken. Deze werden niet hard, dus ze eerst maar een poosje in de koelkast gezet. Daarna met extra pure chocolade ook au bain marie laten smelten, zonder dat het water kookte, maar ook deze stolde niet.

Fail 3: Paashaas gezichtjes

IMG_3740   IMG_3736
De kokoscakejes waren bedekt met een dun laagje slagroom en daarna even in de kokos gedipt. Om daarna met pure chocolade een gezichtje erop te tekenen en de oogjes erop te lijmen. De oogjes kreeg ik al niet van het papier af, de gezichtjes liepen helemaal uit en de oren (gemaakt van een doormidden geknipte marsh mellow) bleven niet plakken. Om het idee een beetje te laten zien, de oren er maar met een prikkertje vastgezet. Erg jammer. Deze haasjes hadden ze niet allemaal op een rijtje…

Succes 2: Vogelnestjes

IMG_3746   IMG_3733

IMG_3734   IMG_3743

De vogelnestjes vind ik wel goed gelukt. De chocolade cakejes zijn bedekt met ene klein beetje Nutella met daar 2 of 3 chocolade eitjes in gedrukt en daar omheen XL hagelslag. Super schattig toch?

Eindresultaat

IMG_3742   IMG_3744

De vogelnestjes zijn leuk geworden. De konijntjes zijn met schele ogen en zonder oren geworden. Mijn collega’s vonden het wel wat op pandabeertjes lijken. En de advocaat cupcakes zijn onversierd gebleven. Ze smaakten er niet minder zeker niet minder door.

Kan iemand mij vertellen wat ik anders moet doen met de chocolade, zodat die wel gaat stollen?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.