Leeuwentemmer van Camilla Läckberg

Een paardrijdster ontdekt een meisje dat uit het bos komt strompelen, maar nog voordat zij iets kan zeggen wordt ze overreden door een passerende auto. Inspecteur Patrik Hedström en zijn team onderzoeken de vermissing van dit jong meisje, Victoria, die gruwelijk verminkt is. Er lijkt een verband te zijn met vermissingszaken in andere districten en hij probeert te voorkomen dat andere pubermeisjes een zelfde lot zullen ondergaan. leeuwentemmer_isbn_9789041420145Zijn vrouw Erica Falck schrijft een boek over een familietragedie die zich afspeelde in de jaren zeventig. In de gevangenis probeert ze meer te weten te komen door Laila te interviewen, die veroordeeld is voor de moord op haar man Vladek, die leeuwentemmer in een circus was. Gaandeweg komt Erica erachter dat deze familietragedie te maken heeft met de vermiste en gemartelde meisjes.

Leeuwentemmer  is het nieuwste boek van Camilla Läckberg in de serie rond inspecteur Patrik en Erica vindt weer plaats in en rond Fjällbacka aan de Zweedse westkust. Je leert de terugkeerde personages nog beter kennen en het is dan ook een aanrader om ook de eerdere boeken gelezen te hebben voor je aan deze begint. Het eerste boek met Erica en Patrik was IJsprinses uit  2008. Toch mis je geen essentiële informatie als je ze nog niet gelezen hebt. Het is wel opvallend dat er vrij weinig gebeurt bij de familie en collega’s van Patrik en Erica, terwijl dit in de andere boeken toch wel een prominente rol in het verhaal innam.

Opvallend is de kleur van de cover. De vrouw heeft nog steeds een wit jurkje aan, maar de achtergrondkleur is geel-oranje, terwijl alle eerdere boeken een blauwe kleur hadden. Zoals ook in haar andere boeken zitten er schuingedrukte passages in. Deze gaan over het verleden en hebben ook met de zaak uit het heden te maken. Pas helemaal aan het eind wordt het duidelijk hoe dit samenhangt en daardoor blijft het spannend. In ieder hoofdstuk komen meerdere personen aan het woord, waardoor het perspectief steeds veranderd. Heel langzaam krijg je als lezer steeds meer informatie om achter het mysterie te komen, maar toch blijft de ontknoping verrassend.

Ik vond het echt een goede thriller die je niet weg wil leggen en door de bekende hoofdpersonen, voelt het als thuiskomen bij vrienden.

 

2 gedachten over “Leeuwentemmer van Camilla Läckberg”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.