Kokosmakronen recept ingredienten

Kokosmakronen

Zit jij al helemaal in de vakantiesfeer? Na het proeven van deze koekjes waan je je op een tropisch strand. Ze zien er misschien meer uit als bitterkoekjes, maar het zijn toch echt kokosmakronen.

Ik kon bijna niet geloven hoe weinig ingrediënten je voor dit recept nodig hebt. Ik kende namelijk alleen kokosmakronen die gemaakt worden met ei erin. En dat ei moet dan vaak eerst gesplitst worden, eiwitten kloppen, daarna voorzichtig de kokos en suiker erin vouwen, dan nog eidooiers erbij voor de kleur. Dat geeft niet alleen een hoop afwas, maar kost vaak ook een hoop voorbereidingstijd. Voor dit recept hoef je zelfs geen weegschaal te gebruiken!

De tip van de dag voor recepten met kokos is dat je de kokos niet op de bak afdeling moet halen, maar het schap in de supermarkt waar de Aziatische producten staan. Daar is de kokos opeens veel goedkoper!

Ingrediënten voor 18 grote (of 36 kleine) kokosmakronen

  • 3 zakjes kokos (~300 gr)
  • 1 blikje gecondenseerde melk

Verwarm de oven voor op 150 graden Celsius.

Meng de kokos met de gecondenseerde melk en een klein snufje zout. Voeg niet meteen alle melk toe, maar doe het in stapjes. Je wilt een luchtige, kleverige substantie krijgen wat zijn vorm behoudt als je het samendrukt, maar het moet er niet uitzien als een grote kleffe, vloeibare deegbal.

Schep wat van het kokosmengsel in een ijslepel en druk dat een beetje aan met een lepel. Hoe groot de koekjes worden, is afhankelijk van hoe vol je de ijsschep doet, maar het moet niet boven de rand uitsteken. Leg de koekjes op een ovenplaat bedekt met bakpapier. Let op dat er wel wat ruimte is tussen de koekjes.

Zet de plaat in de oven en wacht tot de koekjes er mooi goudbruin uitzien. Dit duurt ongeveer 15-20 minuten, maar is een beetje afhankelijk van je oven en hoe groot je de koekjes maakt.

Beetje laten afkoelen en dan eet smakelijk!

Kokosmakronen recept ingredienten

Smaak variaties voor kokosmakronen

Het kan heel lekker zijn om de onderkant van te dippen in gesmolten pure chocolade en zodra dat dan gestold is, de bovenkant ook nog wat te versieren met chocolade en grove kokossnippers. Om een wat frissere smaak te geven aan de kokosmakronen zou je ook nog wat citroenschil door het mengsel kunnen raspen. En wil je ze er echt fancy uit laten zien, dan bak je de koekjes op eetbaar papier.

 

3 gedachten over “Kokosmakronen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.