Kerstkoekjes versieren

Kerstkoekjes, kerstbomen- en kerstmannen merengue

December is de maand om te geven en te delen! Heb jij ook kerstkoekjes gebakken of andere versieren voor bijvoorbeeld bij het kersttoetje gemaakt? Deel het dan en spam de link naar jouw eigen bericht bij de reacties!

Kerstkoekjes

Dit jaar heb ik me er nog niet aan gewaagd, maar lijkt het me zeker leuk om nog te doen: Kerstkoekjes maken en versieren! Hieronder een foto van de koekjes die ik vorig jaar maakte. De set koekvormpje komt van Dille & Kamille en van de Blokker. Het lijkt makkelijker dan het is om de versiering er netjes op te krijgen, maar als je de icing op de goede dikte hebt gekregen, krijg je en leuk eindresultaat.

IMG_1201

Voor het maken van de koekjes heb ik hetzelfde recept gebruikt als voor de koekhuisjes. De icing wordt gemaakt met heel veel poedersuiker, een paar druppels water, een paar druppels citroen en verschillende soorten kleurstof. Voor de randjes en strakke lijntjes wil je dat de icing iets dikker is dan wat je gebruikt om de grotere vlakken in te vullen en bijvoorbeeld de hartjes in de harten te maken.

Kerstmerengue

Als decoratie bij het toetje had ik onderstaande kerstmannetjes en kerstboompjes gemaakt. Hiervoor heb je stevig opgeklopte eiwitten, poedersuiker en wat kleurstof nodig. Spuit het in rode puntjes met een rond spuitmondje of groene kerstboomachtige toefjes met een gekarteld spuitmondje. Zet ze daarna op 80 graden in de oven, zodat ze rustig kunnen uitharden. Daarna nog wat extra versieren met witte icing door baarden, oogjes en mutsen te tekenen bij de kerstmannen en zilveren balletjes als kerstballen op de boompjes te plakken.

IMG_1224 IMG_1225

Heel schattig, vind je niet?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.