kerst menukaartje 2013

Kerstige menukaartjes om zelf te maken

Ik heb al zo’n zin in kerst! Met collega’s hadden we het erover hoe iedereen Kerstmis ging vieren en “aan tafel” of “etend” werden opvallend vaak genoemd. Als je daar dan zoveel tijd gaat doorbrengen, dan is het wel zo leuk om dat aan een mooi aangeklede tafel te doen. Een mooi menukaartje mag dan natuurlijk niet ontbreken. Hieronder genoeg voorbeelden om inspiratie op te doen!

De kerst menukaartjes van de afgelopen jaren

Ook staan bij ons ieder jaar zelfgemaakte menukaartjes op tafel.

Glanzend zilver in 2012

Dit was een vrij smalle menukaartje geheel in zilver tinten: van papier dat er voor zorgde dat hij mooi rechtop kon staan tot het lintje bovenin. Op de eerste pagina staan alle voor gerechten en op de andere het hoofd- en nagerecht. Onderaan is het versierd met tape.

kerst menukaartje 2012   kerst menukaartje 2012

Bouwpakket in 2013

Het is niet alleen een bouwpakket, maar komt ook deels van de bouwmarkt. Iedere gang is op een apart briefje geschreven. Dat zijn mooie papiertjes versierd met kerststicker, maar ook verfkleur monster kaartjes uit de bouwmarkt. Ze zijn niet alleen uitgezocht op kleur, maar ook op een winterse naam van de kleur! Aan het lintje dat de kaartjes bij elkaar houdt is nog een belletje bevestigd.

kerst menukaartje 2013    kerst menukaartje 2013

Kerstkaart deel 2 in 2014

Mijn moeder maakt ieder jaar alle kerstkaartjes zelf. Daar had ze nog wat materialen van over, dus die zijn gebruikt in het menukaartje. De witte en licht grijze kleuren worden gecontrasteerd door rode vilten kerstbomen en sneeuwvlokken. De velletjes met de verschillende gerechten erop worden bij elkaar gehouden met witte en rode lintjes. Aan de voorkant hangt een los kaartje met daarop de wijnen.

kerst menukaartje 2014   kerst menukaartje 2014   kerst menukaartje 2014

Waaier menu 2015

kerst menukaartje 2015    kerst menukaartje 2015

Menukaartjes inspiratie

Met een strikje

Stempelen

Printables

En zet ze op tafel met menukaarthoudertjes gemaakt met candy canes.
December is de maand om te geven en te delen! Heb jij zelf ook een menukaartje voor de kerstdagen gemaakt? Deel hem dan en spam de link naar jouw eigen bericht bij de reacties!

5 gedachten over “Kerstige menukaartjes om zelf te maken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.