keep it clean day

Keep it clean day is vandaag!

Na de World Clean Up Conferentie in Estland in 2012 is de 3e vrijdag van september uitgeroepen tot Keep it clean day. Vandaag dus en jij kan ook mee doen! Je mag het alleen doen, maar nog leuker is het om het samen te doen met je school, buren, collega’s of vereniging.

Het idee van Keep it clean day

Waar het om gaat op Keep it clean day is te simpel voor woorden: zwerfafval opruimen. Dus je gaat naar buiten en gooit het zwerfafval dat je tegenkomt weg in de prullenbak. Als iedereen een beetje doet, hebben we samen een heleboel! In plaats van je te ergeren aan alle troep in de buurt, zet je dit om in een positieve actie en zorg je zo voor een schonere buurt. Ook is het een mooie opmaat naar Burendag, zodat je buurt al schoon is voor volgend weekend.

Keep it clean day in Rotterdam

Om het Rotterdams offensief tegen zwerfvuil te stimuleren wordt er zelfs een gouden knijper uitgereikt door wethouder Joost Eerdmans (Veiligheid, Handhaving en Buitenruimte) aan de buurt die met meeste zwerfafval opruimt. Maar dan moet je je wel speciaal voor deze actie aangemeld hebben, anders maak je geen kans. 🙁

Zo wil hij proberen Rotterdam te verlossen van zwerfvuil. Het liefst het hele jaar door. Keep it clean day valt dit jaar ook samen met de eerste dag van het Happy Streets weekend.

Afbeeldingsresultaat voor keep it clean day rotterdam

Acties bij jou in de buurt

Wil je ook graag helpen zwerfvuil op te ruimen, maar geen zin om dat in je eentje te gaan doen? Kijk dan op de website van Supporter van Schoon welke schoonmaakacties er bij jou in de buurt zijn.

Doe jij ook mee aan Keep it clean day? Ruim jij ook zwerfafval op in je buurt?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.