label wasvoorschrift krimpfolie

Je eigen label maken met je naam, logo of een wasvoorschrift

Een zelfgemaakt cadeau geven is vaak best bijzonder. Als ik denk aan bijvoorbeeld de gehaakte dekens of andere kraamcadeautjes, dan ben ik daar vaak al lange tijd mee bezig om te maken. Ook zie je wel dat er niet alleen veel tijd, maar ook heel veel liefde is in gestopt. Om het cadeau helemaal af te maken, hang ik er ook nog een label aan.

Op zo’n label kun je van alles zetten: bijvoorbeeld de naam van de gever en ontvanger (van/voor), het logo van je bedrijfje of webshop of een wasvoorschrift. Hier laat ik je zien hoe ik zo’n label maak!

Zo maak je een label

Bij de Flying Tyger hadden ze deze velletjes krimpfolie. Het idee is dat je er iets op tekent of schrijft en het dan in de oven legt op een temperatuur van 170°C. Door de warmte smelt het plastic en krimpt het. In de oven krult het een beetje op, maar trekt daarna ook weer recht. Het resultaat is dus een plat, stevig label.

Als je de temperatuur te heet hebt ingesteld, dan rolt het label helemaal op. Is de oven te koud, dan zal het niet krimpen en stevig worden.

label wasvoorschrift krimpfolie    label wasvoorschrift

 

Ik kende dit krimpfolie alleen in een witte variant van het merk Krimpie dinkie. Dan had je carbonpapier nodig om iets op het folie over te brengen. Doordat dit folie doorzichtig is, kun je tekeningen heel makkelijk overtrekken.

 

label wasvoorschrift krimpfolie    label wasvoorschrift formaat verschil

 

Het wordt niet alleen kleiner, maar ook dikker en steviger. Op de plaatjes hierboven zie je hoe groot ik de wassymbolen had gemaakt voordat het de oven in ging. Het halveert ongeveer in formaat. Houd er dus rekening mee dat je het redelijk groot moet maken. Ook het gaatje dat ik met de perforator had gemaakt, is een flink stuk kleiner geworden.

 

label wasvoorschrift verschillende pennen

Het schijnt dat er speciale markers voor dit folie zijn, maar ik het verschillende pennen uitgeprobeerd. Ook heb ik beide kanten van het folie uitgetest. De ene kant geeft een mat resultaat en de andere juist een glimmend. De zichtbaarheid van de pennen verschilt ook wel. Zorg dus dat het voor het in de oven gaat, flink zwart is voor het mooiste resultaat.

Behalve labels, kun je er ook sleutelhangers, magneetje, kettingen en broches mee maken!

Heb jij al eens iets gemaakt met krimpfolie? Hoe maak jij jouw labels?

 


7 gedachten over “Je eigen label maken met je naam, logo of een wasvoorschrift”

  1. Ik ken krimpfolie uit mijn jeugd. De potentie die het had om mooie hangers, broches en degelijke te maken. De praktijk viel vaak een beetje tegen.
    Jouw idee vind ik leuk, origineel en goed gelukt.
    Ageeth Mooij onlangs geplaatst…remindMy Profile

  2. Ah dan is dat waar ik laatst de mist in ging 🙂 De oven was te heet. Binnenkort nog een keer proberen. Leuk idee om er deze labels van te maken. Volgens mij was het vroeger de bedoeling dat je de matte kant beschreef of inkleurde. Ik meen mij te herinneren dat je licht moest schuren. Als de stift niet houdt kun je natuurlijk in spiegelbeeld werken. Hoe lang geleden zal het zijn dat ik er voor het eerst iets mee deed. Ik was een jaar of 13 geloof ik. 36 jaar geleden dus.
    Priepraat onlangs geplaatst…Blog aan de koningMy Profile

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.