varkens mutsje

Innocent mutsjes haken: Varkentje

Iedere maandag verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gehaakt mutsje in de vorm van een varkentje!

muts varkentje fles

Meer dan een roze mutsje

Eigenlijk begon ik dit als een gewoon roze muts. Maar hij was wat aan de korte kant. Wit randje eraan en toen het mutsje nog wat te kort was er ook met een ander kleurtje roze een extra randje erbij. Maar toch ontbrak er nog wat aan. En zeker met zo’n roze kleur moest ik meteen denken aan een varkentje. Twee mini oortjes erbij gemaakt en een dopneusje om het een echt knorretje te maken.

muts varkentje

Varkenspatroon

Kop

Dit mutsje begint met het haken van de kop van bovenaf, zoals hier gedetailleerd beschreven. Eerst een magische cirkel met 6 steken. Daarna meerderen door 2 vasten in iedere steek (12), dan 1 vaste en 2 vasten afgewisseld (18), gevolgd door een ronde met 1 vaste, 1 vaste en 2 vasten per steek (24). Daarna heb ik een aantal rondes herhaal met 24 steken tot de roze wol op was.

Met een randje wit hoopte ik dat het mutsje hoog genoeg zou worden, maar helaas. Gelukkig was er nog een ander kleurtje roze dat er ook wel bij paste en daarmee nog 2 rondes gemaakt.

Neusje

Het neusje wordt gemaakt met een magische cirkel met 6 steken. Anders dan bij de kop ga je nu niet vermeerderen, maar houd je het bij opnieuw 6 steken. Knip de draad lang af en gebruik dit uiteinde om dit neusje op de kop vast te naaien, net boven de witte band.

Oortjes

Om de oortjes te maken begin je met 3 lossen. Haak 2 vasten in de eerste steek, 1 vaste in de tweede steek en 2 vasten in de laatste steek. Knip de draad lang af en met dit uiteinde maak je het oortje vast op de kop. Maak er nog zo’n oortje voor aan de andere kant.

muts varkentje   IMG_6447

Je maakt hem af met de oogjes: er op geborduurd of met wiebeloogjes erop geplakt.

Als je zelf wel genoeg roze wol hebt, dan kun je het varkentje natuurlijk ook in 1 kleur te maken zonder de witte band.

Ik heb nu al mutsjes gemaakt met uiltjes, een tekkel, kip, olifant, eendjes en nu dan een varkentje. Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

Wat voor soort dierenmutsje zou ik nog moeten proberen te maken?

 

2 gedachten over “Innocent mutsjes haken: Varkentje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.