Uilen gehaakte mutsjes

Innocent mutsjes haken: uilen

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen. Want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer gehaakteĀ uilen mutsjes!

Uilen mutsjes gehaakt

Eigenlijk had ik deze uilen mutsjes speciaal gemaakt voor de CreaCross van Kreanimo met het thema rond, maar door een foutje in de planning verscheen deze vorige week niet online šŸ™ Daarom nu alsnog.

Patroon uilen mutsje

Deze uilen mutsjes met ronde ogen maak je door rond te haken.

Begin met een ketting van 28 lossen. Verbind het begin aan het eind met een halfvaste en haak net zoveel rondes tot je uiltje een mooie hoogte heeft. Je kan tussentijd van kleur wisselen, maar dat hoeft niet.

Bij het blauw-groene uiltje heb ik de bovenkant gewoon aan elkaar gehaakt met vasten door beide kanten. Voor het roze uiltje heb ik er nog een extra regel aan toegevoegd met 2 lossen, 1 stokje, 2 halfstokjes, 6 vasten, 2 halfstokjes, 4 stokjes, 2 halfstokjes, 6 vasten, 2 halfstokjes en 2 stokjes. Daarna de bovenkanten aan elkaar haken met vasten. Hierdoor zijn beide zijkanten iets hoger dan het midden.

Roze uil mutsje gehaakt

Ogen

Voor beide uilen heb ik verschillende ogen gemaakt, maar de basis is hetzelfde. Maak een magische cirkel met 8 vasten daarin. In de volgende ronde 2 vasten per steek en in de derde ronde 1 en 2 vasten per steek afwisselen. Knip de draad lang af en gebruik dit om het later aan het lijfje vast te maken.

Voor het blauw-groene uiltje heb ik alles in het wit gedaan en daarna met zwart de halve maantjes erop geborduurd. Voor het andere uitje is de eerste ronde in het zwart gemaakt en ben daarna verder met wit.

Blauw groene uil mutsje gehaakt

Snaveltje

Het snaveltje is voor beide in het oranje gemaakt. Maak een ketting van 4 lossen. Sla dan 1 steek over en haak dan 3 vasten. Knip de draad lang af en gebruik dit om het later aan het lijfje vast te maken.

Uilen gehaakte mutsjes

Om het af te maken zijn op de buik nog een aantal veren met V-steken gemaakt.

Als je het leuker vindt om een mutsje te breien, dan is daar ook een uiltjes patroon voor. En hier zie je een overzicht van de mutsjes die ik voor de Goedgemutste Breicampagne heb gemaakt.

 

2 gedachten over “Innocent mutsjes haken: uilen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.