roze streepjes mutsje zijkant

Innocent mutsjes haken: Roze streepjes

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen. Want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een mutsje met roze streepjes!

roze streepjes mutsje op fles

Deze week een niet zo’n bijzonder mutsje, maar het was ook meer bedoeld om wat te oefenen. Soms is het leuk om gewoon wat uit te proberen. Deze keer heb ik streepjes gemaakt. De horizontale streepjes had ik al eerder gedaan, maar nog niet eerder had ik ook de verticale geprobeerd.

Bovenop: horizontale streepjes

Bovenop begonnen met rondhaken met vasten en dan iedere ronde van kleur wisselen. Verder zorgen voor standaard meerderingen: in ronde 2 = iedere steek 2 vasten, in ronde 3 = 1 vaste en 2 vasten afgewisseld, in ronde 4 = 2 x 1 vaste en dan 2 vasten in 1 steek…

roze streepjes van bovenaf mutsje

Zijkanten: verticale streepjes

Om de verticale streepjes te maken, heb ik de granietsteek gebruikt. Hierbij haak je 1 vaste gevolgd door 1 losse. Ook nu weer iedere ronde van kleur wisselen en dan krijg je het effect zoals je hieronder kan zien.

roze streepjes mutsje zijkant

Leuk om een keer geprobeerd te hebben, maar ik waarschijnlijk niet meer van dit soort mutsjes maken.

Hier vind je een overzicht van al mijn mutsjes! En daar zitten ook wat creatievere mutsjes tussen 😉

 

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.