Minion gehaakt

Innocent mutsjes haken: Minion

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gehaakt Minion mutsje!

Minion op fles

Minion mutsje patroon

Dit Minion mutsje wordt gemaakt vanaf boven. Je begint met een gele magische ring met daarin 6 vasten. Dan ga je meerderen: in de tweede ronde haak je 2 vasten in iedere steek (12), dan een ronde met 2 vasten afgewisseld met een enkele steek (18), vervolgens 2 vasten in een steek met daarna 2 gewone vasten in de 2 volgende steken (24) en de laatste meerdering is met 2 vasten in een steek om de 3 gewone vasten (30). Maak daarna 8 rondes met 1 vaste per steek (30).

Wissel daarna van kleur en maak 6 rondes in het blauw (30). Om de schouderbanden van de tuinbroek te maken, haak je 8 lossen en bevestig je die aan de zijkant. Knoop ze stevig vast aan de binnenkant.

Minion gehaakt

De ogen/bril maak je door met wit 8 vasten in een magische cirkel te haken. De ronde daarna maak je 2 vasten per steek. Met een zwarte draad naai je de rand van het montuur om het witte heen. Ook met zwart maakt je een knoopje en haalt die midden in het onder door het rondje heen als pupillen en zo bevestig je de ogen aan het hoofd. De grijze band begin je onder de brillenglazen en haak je met vasten aan het hoofd. Keer het als je aan de andere kant bent gekomen en haak er nog een rijtje onder, zodat de band wat dikker wordt.

Het mondje wordt er opgenaaid met zwarte draad en de haartjes worden aan de binnenkant vastgeknoopt en daar langs verschillende steken naar buiten getrokken.

Minion

Nou dacht ik dat ik goed naar de plaatjes had gekeken, maar pas vandaag viel me op dat er toch iets niet helemaal klopte. Toch is het best wel goed gelukt en herkent iedereen er wel een Minion is.

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

Weet jij wat er bij de echte Minions anders uit ziet?

 

2 gedachten over “Innocent mutsjes haken: Minion”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.