Bzzt bij met vleugels

Innocent mutsjes haken: Bzzzt de Bij

Iedere maandag verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gehaakt mutsje in de vorm van een bij!

Bzzt bij met vleugels af

Patroon voor dit bijtje

De kop

Om deze bij te maken, begin je bovenaan in het zwart bij de kop met een magische cirkel en daarin 6 vasten (6). De tweede ronde meerder je door in iedere steek 2 nieuwe te maken (12). De derde ronde om de steek meerderen (18) en in de vierde ronde in 2 steken gewoon 1 vaste en daarna meerderen met 2 vasten in 1 steek (24). Dan 2 rondes waarin het aantal steken gelijk blijft, dit is het breedste punt van de kop.

Daarna ga je minderen door in de volgende ronde in 2 steken gewoon 1 vaste te maken en daarna 2 steken samen te nemen (18). Vervolgens nog een rondje waarin je iedere keer 2 steken samen neemt en zo het smalle stuk van de nek maakt (12).

muts bij

Het lichaam

Vanaf de nek ga je nog 1 ronde door in het zwart en hierbij meerder je om de steek (18). Dan wissel je naar geel en meerder je om de 2 steken (24). Vervolgens een rondje weer in het zwart met meerderen om de 3 steken (30). In het geel meerder je verder om de 4 steken (36) en de laatste ronde meerderen is in het zwart met twee vasten in 1 steek om de 5 enkele vasten (42).

Haak daarna 7 rondes met om beurten geel en zwart (42). De laatste ronde is in het zwart en hierbij minder je het aantal steken door 4 gewoon te haken en dan de 5e en 6e steek samen te nemen (36).

muts bij   muts bij fles

De vleugeltjes

Het zijn redelijk kleine en simpele vleugeltjes gemaakt in het wit. Haak 12 lossen en daarna 5 stokjes in de 3e losse vanaf de naald. Sla 2 steken over en maak met een halve vaste het kleine, bovenste deel van het vleugeltje vast. Sla 3 steken over en maak hier 6 dubbele stokjes in. Haak nog 1 losse en knoop het begin en het einde aan elkaar. Naai daarna de vleugel op de achterkant. En maak er precies nog zo een voor de andere kant 😉

Bzzt bij met vleugels

Om de bij af te maken heb ik voor de foto met twee speldenknopjes voelsprietjes gemaakt, maar als ik deze opstuur naar de Goedgemutste breicampagne, zal ik die eraf halen. Op Haakfeest is te zien hoe je met chenille draden/pijpenragers de voelsprietjes kan maken en ook een andere vorm vleugeltjes.

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.