Muts wally rood wit

Innocent mutsjes breien: Waar is Wally?

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gebreid mutsje zoals Waar is Wally? die ook draagt!

Muts wallie rood wit fles

Waar is Wally?

Je kent Wally vast wel van de zoekplaatjes. Zijn muts en trui zijn beide rood-witgestreept en hij draagt altijd een blauwe spijkerbroek. Verder loopt hij met een stok en draagt een bril. Behalve hem is er vaak ook de zoektocht naar een fotocamera, een hond en nog wat andere voorwerpen op de meest kleurrijke, drukke en soms ongewone plekken.

(aff)

Muts wally rood wit

Patroon mutsje

Zet 28 steken op en brei 2 naalden in tricotsteek (een recht en de volgende averecht) met de rode draad. Brei 2 naalden (ook in tricotsteek) met de witte draad, dan weer 2 met rode draad en zo verder.

Na 3 keer met wit en 4 keer met rood ga je minderen. Brei 3 steken in het wit en daarna brei je 2 steken samen. Zo houd je 21 steken over.

De volgende regel is weer in het wit en neem je steeds 2 steken samen om te minderen, behalve de laatste natuurlijk. Dan zijn er nog 11 steken over.

Dan wissel je weer naar het rood en brei je 2 naalden in het rood met steeds 2 steken samen. Nog 6 steken over.

Alle vorige keren heb je de kleur gewisseld na 2 regels, nu doe je dat niet en ga je met rood verder. Om het af te ronden brei je nog een laatste keer 2 steken samen. Haal de lang afgeknipte draad door de laatste steken en trek dit goed aan. De zijkant maak je aan elkaar vast met een het uiteinde van de rode draad.

Muts wally rood wit

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

Ben jij ook zo’n fan van de Waar is Wally boeken?

 

One thought to “Innocent mutsjes breien: Waar is Wally?”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.