muts uiltje roze

Innocent mutsjes breien: Uilen op een stokje

Iedere maandag verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gebreid mutsje met twee uiltjes op een stokje!

muts uiltje groen   muts uiltje roze

Het patroon

Van de uiltjes had ik verschillende plaatjes gezien en heb het toen zelf opgeschreven als onderstaand patroon. Eerst hadden ze opstaande oortjes, maar ik denk dat het leuker lijkt met de platte bovenkant zoals het patroon nu is.

Uiltjes brei patroon

Er passen precies 2 uiltjes naast elkaar, maar als je dat mooier vindt, kun je er natuurlijk ook maar eentje op een mutsje zetten. Begin met het opzetten van 28 steken in de achtergrond kleur en volg daarna het patroon zoals hierboven.

muts uiltje groen fles   muts uiltje roze fles

De ogen

Deze uiltjes hebben mooi grote ogen die in het wit gebreid worden met 4 steken per oog. Met een zwarte draad wordt er als het hele mutsje af is, een kruisje in genaaid.  Toch vond ik ze niet heel sprekend lijken. Net of de zwarte draad te dik was ten opzichte van het wit. Later dus er wiebeloogjes op geplakt. Dat past er beter bij.

   muts uiltje roze

Opbrengst van dit jaars Goedgemutste Breicampagne

In totaal zijn er dit jaar 136.337 smoothies met mutsjes van de Goedgemutste breicampagne van Innocent verkocht en dat heeft een record bedrag van €27.267 opgebracht voor het Nationaal Ouderenfonds. Een geweldige prestatie van alle breiers en hakers om zoveel mutsjes te maken!

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

 

3 gedachten over “Innocent mutsjes breien: Uilen op een stokje”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.