muts tekkel

Innocent mutsjes breien: Tekkel

Iedere maandag verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gebreid mutsje met een tekkel erop!

muts tekkelĀ  muts tekkel fles

Tekkel patroon

In het patroon hieronder lijkt het meer op een gewoon hondje dan een tekkel, maar je kan natuurlijk zijn lijf nog wat langer maken door een fijnere draad en kleinere breinaald te gebruiken. Ik heb onderstaand patroon gebreid en daarbij eet de hond bijna zijn eigen staart op, wanneer je beide zijkanten aan elkaar naait šŸ˜‰

tekkel patroon

Ik blijf wat problemen houden met de overgangen van kleuren in het breien. Ook zoals je hierboven op de foto’sĀ ziet is de kop een beetje vervormd en dat lijkt voornamelijk te komen door het oogje. Een volgende keer zou ik het oog erop gaan borduren in plaats van met het andere kleur mee te breien. Nu is het opgelost door erĀ een wiebeloog op te plakken, al blijft het blosje op de wang een beetje scheef zitten.

muts tekkel

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

Heb jij voor mij de gouden tip om de kleurovergangen met het breien mooier te laten verlopen?

 

3 gedachten over “Innocent mutsjes breien: Tekkel”

  1. HeySophie, het blijven ontzettende leuke mutsjes. De volgende is er een voor Pasen?
    “Mutsje” af voor je doorzettingsvermogen, ga zo door.
    Dikke kus MAMA

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.