Muts oranje nl

Innocent mutsjes breien: Oranje boven

Iedere maandag (maar deze week even op woensdag) verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gebreide mutsje speciaal voor Koningsdag met de kleuren van de Nederlandse vlag en oranje boven!

Muts oranje nl

Koninklijk patroon

Speciaal voor Koningsdag een bijpassend mutsje. Het heeft misschien wel wat weg van een Unox muts wat goed zou passen bij de temperaturen van vandaag, maar die heeft geen oranje randje helemaal onderaan.

Het onderste randje krul bij mij vaak een beetje en daarom ben ik begonnen met drie rijen oranje, 28 steken. De ene brei je recht en de andere averechts en zo vervolg je om en om.

Daarna twee rijen donkerblauw, gevolgd door twee rijen wit en dan twee rijen rood.

Uiteindelijk maak je het af met oranje en brei je nog 4 rijen van 28 steken en ga je daarna minderen naar 21, dan naar 14 en eindig je met 7 steken, die je dicht naait.

Muts oranje nl fles

Het is een heel simpel mutsje, maar wel erg leuk! Door alleen te wisselen van kleur, kun je echt een statement maken.

Muts oranje nl

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

Heb jij ook een leuke koningsdag gehad?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.