Koekiemonster mutsje

Innocent mutsjes breien: Koekiemonster

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een gebreid Koekiemonster mutsje!

Koekiemonster mutsje

De gebreide koekiemonster kop

Nou ja, gebreid?!? Het is een combinatie van breien en haken. Het hoofd is gebreid zoals het blauwe mutsje dat ik eerder al maakte.

De gehaakte ogen

De oogjes zijn gehaakt met een magische cirkel met 6 steken daarin (6). Dan meerderen met 2 vasten per steek (12). Dan een ronde met 1 vaste per steek (12) en afsluiten met minderen door 2 steken samen te haken (6). De draad lang afknippen en daarmee vastnaaien bovenop de kop. in een zwarte draad een dikke knoop leggen, beide uiteindes door het midden van het oog halen en vastzetten aan de binnenkant van de muts.

Koekiemonster mutsje hoofd

De gehaakte mond

De mond is gehaakt van 6 losse, omkeren, 1 overslaan, 4 vasten, 1 meerdering met 2 vasten in een steek, omkeren en nog 5 vasten.

Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

Vind je het een beetje lijken op Koekiemonster of vind je het mee een van de Jipjips, dat blauwe ruimtewezen uit Sesamstraat?

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.