muts fruit kiwi

Innocent mutsjes breien: Kiwi

Iedere week verschijnt hier een nieuwe mutsje voor de Goedgemutste Breicampagne van Innocent. Deze mutsjes zijn bedoeld om aandacht te vragen en geld in te zamelen voor eenzame ouderen, want voor iedere smoothie met mutsje die in Nederland verkocht wordt, wordt 20 cent aan het Nationaal Ouderenfonds gedoneerd. Dit keer een fruitig gebreid mutsje in de vorm van een kiwi!

muts fruit kiwi

Kiwi patroon

Voor een groot deel lijkt het maken van dit kiwi mutsje op die van het effen blauw mutsje en het aardbeien mutsje Dit kiwi mutsje maak je op dezelfde manier, maar met andere kleuren.

Zet 28 steken op in de bruine kleur en brei 11 naalden in tricotsteek (een recht en de volgende averecht). Wissel daarna naar de groene kleur en brei daar 2 naalden mee.

Dan ga je de pitjes erin maken door af en toe de groenen kleur af te wisselen met zwart. Op de foto lijkt het misschien wel een beetje op de zigzag uit een van de Noorse mutsjes, maar ik heb echt geprobeerd om de pitjes er redelijk random in te breien.

muts fruit kiwi

Na 3 naalden waarin je de pitjes verwerkt, ga je over op minderen: *brei 3 steken gewoon en daarna brei je 2 steken samen om te minderen*. Herhaal het gedeelte tussen de * en zo houd je uiteindelijk 21 steken over.

Vanaf deze naald brei je steeds 2 steken samen om te minderen, behalve de laatste natuurlijk. Nog 2 naalden minderen door 2 steken samen te breien.

muts fruit

Als je het wisselen van kleur te veel gedoe vindt om de pitjes te maken, zou je ze er ook op borduren met een kruissteek, zoals ik bij het watermeloen mutsje gedaan had.

Volgende week komt ook de beschrijving van de gehaakte citrus fruit mutsjes zoals citroen, limoen en sinaasappel als vervolg op de fruitserie. Een overzicht van al mijn mutsjes vind je hier!

 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

CommentLuv badge

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.